Neka od mesta koje se moraju naći na listi prioritetnih dok ste na Zlatiboru, svakako jesu ovih pet. Zlatibor je jedna od omiljenih turističkih destinacija većine turista u Srbiji. Posebno kada ste na putu za Crnu Goru, jer se Zlatibor upravo tu i nalazi, na tom magistralnom putu u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Užica. Poznat po mnogobrojnih atrakcijama i raznim sadržajima kako za najmlađe, tako i za one starije koji žele mir, odmor, tišinu i boravak u prirodi. Ova planina nudi sve što vam je potrebno.

zlatibor

Spomenik

Prvo mesto koje ćete sigurno obići dok ste na Zlatiboru jeste čuveni spomenik i šetnja do njega, jer je to ruta svima dobro poznata i svima omiljena. Usput, ako se umorite tu su klupe do same šume, pa napravite pauzu, a ukoliko  poželite jahati konja i to možete, a za najmlađe tu su i poniji. Kod samog spomenika, ima i kafić pa popijte svoje omiljeno piće. Ako ogladnite i uželite se omiljenog kačamaka preko spomenika, pravac put Krčme na najbolji domaći kačamak.

Sirogojno

Preporuka za svakog ko se nađe na Zlatiboru ili u njegovoj blizini, jeste Sirogojno, poznatiji kao muzej na otvorenom prepun različitog sadržaja. Tu u njemu možete kupiti razne komade od vune, ali i mnoštvo suvenira. Možete videti domaćinstva kako su nekad izgledala, učionice, ali i pozorište na otvorenom. Opet, za slučaj da ogladnite, u njemu je restoran, pa iskoristite da probate nešto sa menija, što je svakako domaće proizvodnje, poput domaćeg soka, kiselog mleka, kajmaka, pršute i ostalih specijaliteta ovog kraja.

Gostiljsko vrelo

U blizini sela Sirogojno, na samo nekoliko kilometara, nalazi se Gostilje, poznato po svojim vodopadima, koji su najatraktivniji u proleće kada voda nabuja. Sigurno je da vas neće ostaviti ravnodušnim, jer su velika atrakcija. Voda je neverovatno čista, pa se u blizini nalazi fabrika koja ima proizvodnju upravo ove vode.

Specijaliteti sela Ljubiš

Za velike gurmane, ukoliko Zlatibor nije dovoljan po raznim ukusima hrane, svakako ono što će vas u potpunosti zadovoljiti jeste selo Ljubiš nedaleko od njega, a na magistralnom putu kada sa Zlatibora krenete prema Crnoj Gori. Poznati restoran čuvene porodice Bobana Pećinara nalazi se tu, a pored raznih domaćih specijaliteta kako ovog kraja, tako i ove kuće, jeste što imaju svoj ribnjak gde uzgajaju pastmrku, pa je za sve ljibetelje ribe ovo mesto pravi pogodak.

Ranč Zova

Ako ste željni pravog odmora u prirodi, a uz to imate mališane, ovo je mesto koje će vas sigurno oduševiti. Ranč Zova bogat je raznim životinjama, a i tu je škola jahanja, pa ukoliko želite mališane da naučite ovom divnom sportu i to je moguće. Bukova šuma je ono što ovo mesto čini toliko posebnim, a nalazi se na samo desetak kilometara od centra Zlatibora.

Što se tiče samog smeštaja, Zlatibor nudi veliki izbor što hotela, raznih vila, apartmana i ostalih soba. Za sigurno će se za svakoga naći po nešto, jer je izbor veliki pa tako dostupan svima. Preporučujemo apartmane Zlatibor da se nađu na listi prioritetnih.

loading...

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2016/08/zlatibor.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2016/08/zlatibor-150x150.jpgadminZanimljivostiNeka od mesta koje se moraju naći na listi prioritetnih dok ste na Zlatiboru, svakako jesu ovih pet. Zlatibor je jedna od omiljenih turističkih destinacija većine turista u Srbiji. Posebno kada ste na putu za Crnu Goru, jer se Zlatibor upravo tu i nalazi, na tom magistralnom putu u...