Zasladite se lubenicomSlatka, sočna, nisko kalorična i jaaaako zdrava! Tako bi se na najjednostavniji način opisala lubenica. Kako je upravo počela njihova sezona (koja će trajati do kraja avgusta), uvrstite je u svakodnevnu ishranu.

U čemu je tajna?

Lubenica je bogata elektrolitima i vodom i kao takva je prirodni saveznik za borbu protiv tropskih vrućina, žeđi i dehidracije.
Ima jako malo kalorija- Verovali ili ne, samo 30 kalorija na 100 g! Upravo zato je idealna za sve one koji drže dijetu. Jedite je koliko želite (i možete) osim ako ste trudnica! Ženama koje čekaju bebu lubenica u prekomernim količinama može razviti dijabetes.
Lubnica je bogata fitonutrijentima i antioksidansima koji čuvaju kompletno zdravlje organizma.
Odličan je izvor vitamina A- Prirodnog antioksidansa, (100 g sveže lubenice ima 569 mg ili 19% dnevne potrebe ovog vitamina). Vitamin A je važan za održavanje zdrave kože, a štiti i niz drugih telesnih funkcija uključujući zdravlje pluća i usne duplje.
Odličan je izvor kalijuma koji je neophodan za ravnotežu elektrolita. Lubenica kontroliše otkucaje srca i krvni pritisak. Važna je za prevenciju srčanog i moždanog udara.
Pod stresom ste? Jedite lubenicu! Zašto? Ona je bogata vitaminom B6

loading...

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2015/06/Zasladite-se-lubenicom.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2015/06/Zasladite-se-lubenicom-150x150.jpgadminDijete i ishranaSlatka, sočna, nisko kalorična i jaaaako zdrava! Tako bi se na najjednostavniji način opisala lubenica. Kako je upravo počela njihova sezona (koja će trajati do kraja avgusta), uvrstite je u svakodnevnu ishranu. U čemu je tajna? Lubenica je bogata elektrolitima i vodom i kao takva je prirodni...