dijeta 9 kgŽene sa oblinama oduvek su smatrane privlačnijim suprotnom polu, ali najnovija studija je pokazala da muškarci smatraju mršavije žene atraktivnijim jer ih njihovo telo asocira na mladost, plodnost i manji rizik od bolesti.

Ova studija pokazala je da „evolutivna sposobnost“ određuje ono što muškarci smatraju ili ne smatraju privlačnim.
Ovo je potpuno kontradiktorno ranijim teorijama koje kažu da muškarce privlače tipovi tela sa više masnih naslaga, jer kao takva mogu lakše da prežive glad.
Profesor koji je bio na čelu ovih istraživanja, rekao je da je „evolutivna sposobnost“ proistekla iz dve stvari: želje za preživljavanjem i mogućnosti za razmnožavanjem.
Ono što su se trudili da ispitaju je da li se, kada pogledamo neku ženu i pomislimo da je fizički privlačna, zaista baziramo na jakim evolutivnim uverenjima o njenom potencijalu za budući opstanak i sposobnost reprodukcije.
Tim stručnjaka napravio je matematički model koji je kombinovao vezu između nivoa gojaznosti, očekivanog životnog veka i plodnosti.

Ovaj model predvideo je da će muškarci smatrati fizički privlačnijim žene sa BMI-jem (indeksom telesne težine) između 24 i 24,8. To je sličan oblik tela onome koji je imala Kim Kardašijan pre trudnoće.
Nasuprot ovom modelu, jedna ranija studija podržala je skorije tvrdnje i pokazala da je idealan oblik tela imaju one žene sa dugim nogama, visoke i vitke, poput Tejlor Svift. Serija vizuelnih testova vršena na 60000 ljudi dokazala je da u svakoj generaciji, najniže rangirane bile su žene sa debljom, nižom i okruglijom figurom tela.
Najviše rangirane bile su one visoke, sa uskim strukom i dugim, vitkim nogama, manjom zadnjicom i grudima.
Najtanja figura tela, sa najnižim BMI-jem koji je bio ko 19, smatrana je najprivlačnijom. Kako se kilaža povećavala, smatrane su manje atraktivnim.

Ova studija usprotivila je predviđanjima matematičkog modela, a razlog mimoilaženja otkriven je kada su učesnici u istraživanju pitani koliko godina misle da imaju osobe na fotografijama.
Jasno je da mršavost asocira na mladost, a samim tim i na maksimalnu plodnost i manji rizik od bolesti, pa ne čudi da se ovakve žene smatraju atraktivnijim. Naučnici sada planiraju da sprovedu nova istraživanja i ispitaju kakvi muškarci su atraktivniji.

loading...

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2013/10/dijeta-9-kg.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2013/10/dijeta-9-kg-150x150.jpgadminza muskarcaŽene sa oblinama oduvek su smatrane privlačnijim suprotnom polu, ali najnovija studija je pokazala da muškarci smatraju mršavije žene atraktivnijim jer ih njihovo telo asocira na mladost, plodnost i manji rizik od bolesti. Ova studija pokazala je da „evolutivna sposobnost“ određuje ono što muškarci smatraju ili ne smatraju privlačnim. Ovo...