Ako se pitate gde biste mogli da provedete predstojeći produženi vikend ili nakratko otputujete sa porodicom, ili pak ako planirate neki duži izlet na nekoj od kulturnih destinacija, predlažemo vam da vaš izbor postane Beč.

Bez obizra na to da li ste već imali prilike da posetite ovu austrijsku i sigurno jednu od najvažnijih prestonica evropsle kulture, u Beču vam je provod zagarantovan, jer ovaj grad zaista nudi za svačije afinitete po nešto.

Ukusi Beča

Bečka gastronomska ponuda sastavni je deo ovog grada kao prave turističke atrakcije.

Nacionalna jela, od kojih su među najpoznatijim kobasice sa kuvanim kupusom, razni ukusi piva i vina, a pre svega slatkiši, ono su što čini ukuse Beča.

Poseta nekoj od bečkih poslastičarnica, saher torta i čuvena bečka kafa, ali i marcipan i možda najpoznatije Mocart-kugle, samo su neki od primera pravih uživanja za vaša nepca.

bec

Šoping

Dobro proverite sve sezonske popuste, a zatim krenite u Beč u šoping.

Veće kupovine možete obavljati kako u samom gradu tako i u mnogim outlet centrima u blizini austrijske prestonice, a na ovaj način ćete sigurno uštedeti i dobro se zabaviti. Stoga, počnite sa pravljenjem spiska!

Uživanje u prirodi…

Beč nudi i mnogobrojne opcije za sve one koji žele uživanje u prirodi i, makar na kratko, isključivanje iz gradske vreve.

Pored mnogobrojnih parkova koji krase ovaj grad, mir i tišinu možete naći u nekom od velelepnih vrtova dvorca Belvedere, jednom od najlepših na svetu. Mnogobrojna sređena šetališta u okviru ovog kompleksa nude i pogled na barokne fontane i skulpture, kao i panoramu Beča na najvišem dvorcu.

Slično važi i za palatu Šenbrun, dvorski kompleks koji se nalazi pod zaštitom Uneska. Mnogobrojni parkovi koji povezuju dvorce odlični su za celodnevno uživanje u prirodi. Za sve one koji vole životinje u okviru Šenbruna mogu posetiti i Zoo vrt, a u njemu će naći akvariju, terarijum, kuće za ptice…

Zanimljivo je pomenuti i to da je ovaj Zoo vrt ujedno prvi na svetu i jedan od najvećih na Starom kontinentu, te da se u njemu nalaze i pande i koale koje se retko viđaju po vrtovima.

Takođe, u okviru Šenbruna možete obići i lavirint, ali i pogledati stara prevozna sredstva u Muzeju kočija, koji će vas podjednako efikasno vratiti u carsku Austriju kao i čitavo zdanje.

…i umetnosti

Svakako, kao prestonica kulture, Beč je poznat i po svojim muzejima. Kao jedan od najznačajnijih izdvaja se Muzej Albertina, koji u svojim umetničkim zbirkama krije imena poput Goje, Klimta, Rubensa, Direra i Pikasa, jedinstvene u celom svetu. Među njima se, takođe, posebno ističu i Arhitektonska i Fotografska zbirka, među kojima se nalaze važna ostvarenja iz ovih oblasti umetnosti.

Da ne zaboravimo ni muziku, pošto je Beč poznat po kompozitorima koje je iznedrio, te da pomenemo Bečku operu iz koje dolaze i članovi Bečke filharmonije. Zdanje koje svojom arhitekturom oduzima dah, ujedno je i scena na kojoj se izvode najvažnija dela klasične muzike.

Kako jeftino do austrijske prestonice?

Umesto avio prevoza, predlažemo da izaberete kombi prevoz Beč, kako biste jeftinije, a opet brzo, udobno i praktično stigli do ovog divnog grada i uživali u ambijentu carske Austrije.

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2017/05/bec.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2017/05/bec-150x150.jpgadminZanimljivostiAko se pitate gde biste mogli da provedete predstojeći produženi vikend ili nakratko otputujete sa porodicom, ili pak ako planirate neki duži izlet na nekoj od kulturnih destinacija, predlažemo vam da vaš izbor postane Beč. Bez obizra na to da li ste već imali prilike da posetite ovu austrijsku i...