torta sa vocem keksomOva keks torta sa voćem se jednostavno pravi i veoma je ukusna. Mešavina keksa, voća i fila sigurno vas neće razočarati.

Za ovu keks tortu sa voćem potrebni su sledeći sastojci

1,5 l mleka
250 grama griza
šećer (dodaje se u griz, po želji)
250 grama putra
1 kg petit beurre keksa
4 narandže
4 banane
200 grama višanja

Torta sa voćem priprema

Skuvati pšenični griz na mleku i ostaviti da se malo prohladi zatim dodati putar i dobro umutiti. Tako smo dobili fil za tortu.
Ogulite narandže i banane i secite ih tanko na kolutove.
Prvo se slaže red keksa (potapajte ga u kafu da ne bude suv), zatim se maže fil, a preko njega kolutovi narandži i banana. Možete ubaciti i poneku višnju radi lepše arome. Zatim ponovo red keksa, fil, pa red voća i tako dok ne potrošite materijal. Na kraju sa svih strana torte premažite fil. Torta treba da odstoji u frižideru pre nego što se posluži.

loading...

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2014/07/torta-sa-vocem-keksom.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2014/07/torta-sa-vocem-keksom-300x242.jpgadminReceptitorteOva keks torta sa voćem se jednostavno pravi i veoma je ukusna. Mešavina keksa, voća i fila sigurno vas neće razočarati. Za ovu keks tortu sa voćem potrebni su sledeći sastojci 1,5 l mleka 250 grama griza šećer (dodaje se u...