Za ručak često ne stižemo da pojedemo nešto zdravo, već se sve svodi na ishranu s nogu ili u hodu, kao i na puko ubacivanje nezdravih namirnica u organizam. Sem toga, fast fudovi nas mame na gotovo svakom ćošku, dok se širi primamljiv miris iz pekara. Kako odoleti?

Možda je dobro znati da se ljudi koji konzumiraju kuvana jela pravljena od povrća i mesa ređe razboljevaju, da im je bolji imunitet, imaju više energije i bolje su raspoloženi.

Uvek postoje razni načini da kuvana jela uvrstite u svoj pretrpani raspored, a neka od njih možete čak jesti i u hodu i u kolima. Čini Vam se nemogućim?

Ali, za sve postoji rešenje. Ako tome dodamo čuvenu staru poslovicu po kojoj zdravlje nema cenu, shvatićete zbog čega kuvana jela možete uvrstiti u svoju ishranu već danas.

kuvano jelo

Priprema kod kuće dan ranije

Uvek možete spremiti ručak za sutradan, pa makar i na brzinu, kod kuće.

Primera radi, kuvana jela koja se zaista brzo i lako spremaju jesu ona poput kuvanih paprikaša, pogotovo pilećih, zato što se piletina zaista brzo kuva. Ili, možete ispeći krompir i meso u rerni – za to Vam ne treba mnogo vremena, zar ne?

Takođe, kuvana jela možete prilagođavati sebi i svojim potrebama, što je još jedan dodatni plus. Recimo, ukoliko želite da smršate, spremajte jela bez zaprške i dodatog ulja, već se okrenite raznim vrstama začina, poput čilija i karija.

Kuvana jela poput pilava ili sarme spremajte sa integralnim, umesto belim pirinčem, a umesto masnog svinjskog mesa sameljite pileće ili ćureće belo. Krompir i grašak zamenite kuvanim kupusom, i brzo ćete primetiti da ste stekli novu liniju.

Isprobajte kuvana jela koja retko konzumirate, poput bistrih supa od povrća ili čorbi, koje mogu sa parčetom crnog integralnog hleba biti zdrav i ukusan obrok. Okrenite se spanaću, kupusu, šampinjonima, kao veoma zdravim i dijatalnim namirnicama, te ih kombinujte i na neke nove, neispitane načine.

Kako zgodno spakovati kuvana jela

Pošto se kuvana jela mahom moraju zagrevati kako bi mogla da se jedu, bilo bi idealno pakovati ih u plastične posude te ubaciti na nekoliko minuta u mikrotalasnu, kada imate pauzu za ručak.

Ako kojim slučajem na poslu nemate ovakvu mogućnost podgrevanja, druga varijanta je da tečna kuvana jela, poput raznih paprikaša, supi ili čorbi spakujete u termos, te ovaj ručak možete i popiti tokom posla.

Naravno, treća solucija uvek su kuvana jela koja se ne moraju podgrevati, poput različitih musaka, kuvanog ili pečenog mesa, špageta i makarona, koji se kombinovani sa raznim povrćem i, recimo, pavlakom, lako mogu jesti i hladni i biti čak i ukusniji nego topli.

Kuvana jela za poneti

Kao poslednja opcija, ostaju Vam kuvana jela za poneti.

Sve veća užurbanost prouzrokovala je dobru vest – u gotovo svim gradovima otvoreni su restorani koji spremaju kuvana jela i vrše njihovu dostavu. Tako svaki dan možete odlučivati šta ćete pojesti, a da ne morate da razmišljate o ostacima ručka od juče.

Još jedna prednost koju imaju kuvana jela za poneti sastoji se u tome što sa sobom ne morate nositi ručak i tražiti gde da ga podgrejete. Zvuči idealno? I jeste.

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2016/03/kuvano-jelo.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2016/03/kuvano-jelo-150x150.jpgadminReceptiZa ručak često ne stižemo da pojedemo nešto zdravo, već se sve svodi na ishranu s nogu ili u hodu, kao i na puko ubacivanje nezdravih namirnica u organizam. Sem toga, fast fudovi nas mame na gotovo svakom ćošku, dok se širi primamljiv miris iz pekara. Kako odoleti? Možda je...