Iako se sušači za ruke smatraju pre svega efikasnim i jednostavnim uređajem, kako za korišćenje tako i za postavljanje, njihov izbor i samo uklapanje u prostor često nije veoma lako. To ćete shvatiti čim se suočite sa velikim izborom modela i formi, a zatim i sa dimenzijama enterijera i higijenskim standardima koje sušači za ruke moraju ispuniti prilikom postavljanja. Tako Vam ovog puta pokazujemo kako sušači za ruke mogu biti veoma lako izabrani i postavljeni u samo tri koraka, ukoliko budete pratili naša uputstva.

Sušači za ruke – izbor modela

Najpre, sušači za ruke moraju biti birani prema svojim performansama, te i proizvođači i dizajneri enterijera uvek predlažu da birate šro novije i savremenije modele, kako biste bili sigurni da će se Vaša investicija u ovaj uređaj u potpunosti isplatiti. Tako se najpre predlaže da obratite pažnju na način na koji se pojedini sušači za ruke aktiviraju, odnosno da pre birate oni koji reaguju na pokret nego one koji se pale pritiskom na dugme.

susac za ruke

Ovi potonji sušači za ruke nisu sasvim higijneski izbor, pre svega zbog brzog širenja bakterija koje poruzrokuje vlaga. Kao najefikasniji pokazuju se sušači za ruke iz dva naspramna dela, koji suše ruke i za manje od deset sekundi. Za njima slede sušači za ruke koji se aktiviraju psotavljanjem mokrih ruku ispod površine donjeg dela sušača, ali kojima je potrebno nešto više vremena da osuše ruke. Ipak, i ovakvi sušači za ruke imaju svoje savremenije varijante, te i se i oni mogu takmičiti sa sušačima iz dva dela.

Odluka za formu i boju

Kada se odlučite za modele sa najboljim performansama, sušači za ruke moraju biti birani i prema boji i formi koja će se najbolje uklopiti u enterijer. Tako dizajneri mahom predlažu da sušači za ruke budu bele ili bež boje, kao veoma lake za kombinovanje, kao i da budu u mat verziji, bez obzira na sam model.

Pored ovih karakteristika, sušači za ruke bi trebalo da budu i savremene, ergonomske forme, kako bi se lako uklopili u svaki prostor. Ako se dešava da njihova forma u potpunosti odskače od uređenja, dekorateri predlažu da ih na neki način sakrijete, odnosno prekrijete drvenim ormarićem makar do pola, u slučaju da Vam je cilj da stvorite spa ili atmosferu sa prirodnim detaljima u toaletu.

Na samom kraju, sušači za ruke u metalnim varijantama pokazuju se kao najteže uklopivi u enterijer, mada dizajneri predlažu trik kojim ćete ih lako povezati sa ostatkom ambijenta, a koji podrazumeva metalne akcente u prostoru, u vidu slavina, rama za ogledalo i dozera za sapun.

Kako se sušači za ruke postavljaju?

Kako bi ispunili sve higijenske standarde, sušači za ruke trebalo bi da budu postavljeni tik pored lavaboa, kako se voda ne bi raspršivala po odeći i po čitavom toaletu. Tako ni u kom slučaju sušači za ruke u bilo kom modelu ne bi trebalo da se nađu na zidu naspram lavaboa, kao ni da budu postavljeni previše visoko.
Kako je njihova glavna namena da budu efikasni i higijenski, to bi sušači za ruke trebalo da budu dostupni zaista svima, laki za korišćenje i na pravom mestu, kako bi čuvali zdravlje, čiju polovinu – to svi znamo – čini čistoća.

loading...

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2016/03/susac-za-ruke.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2016/03/susac-za-ruke-150x150.jpgadminZanimljivostiIako se sušači za ruke smatraju pre svega efikasnim i jednostavnim uređajem, kako za korišćenje tako i za postavljanje, njihov izbor i samo uklapanje u prostor često nije veoma lako. To ćete shvatiti čim se suočite sa velikim izborom modela i formi, a zatim i sa dimenzijama enterijera i...