Malo ko može da odoli brojnim prilozima kada naručuje pljeskavicu, ali postoji jedan koji treba izbegavati u širokom luku

Iako prilozi čine da pljeskavica bude još ukusnija, jedan bi po svaku cenu trebalo izbegavati, a u pitanju nije pavlaka ili majonez.

Zapravo, u pitanju je jedan od zdravih priloga koji se gotovo uvek nađe unutar lepinje – zelena salata.

Mnogi lokali koji prodaju brzu hranu zelenu salatu drže po ceo dan u činiji i vrlo retko je najboljeg kvaliteta – a samim tim ne poseduje prepoznatljiv ukus i sve vitamine, tvrdi jedan od zaposlenih u takvom lokalu. Pritom, zbog same vreline pljeskavice, salata uglavnom brzo svene, tako da ne možete ni da znate da li je ona sveža, ili nije, a moguće je dobiti i trovanje ako je predugo bila napolju izložena bakterijama u vazduhu.

U slučaju da pazite na liniju, a ne na ukus, najgori mogući prilog koji možete da stavite je kečap. On je bogat šećerom i natrijumom i gotovo da ne poseduje nutritivnu vrednost, a kao što je to slučaj i sa zelenom salatom, vrlo često je jako lošeg kvaliteta.

adminZdravljeMalo ko može da odoli brojnim prilozima kada naručuje pljeskavicu, ali postoji jedan koji treba izbegavati u širokom luku Iako prilozi čine da pljeskavica bude još ukusnija, jedan bi po svaku cenu trebalo izbegavati, a u pitanju nije pavlaka ili majonez. Zapravo, u pitanju je jedan od zdravih priloga koji se...