Iako je leto omiljeno godišnje doba mnogih, jedna od stvari koje lako mogu da ga pokvare jesu muve

Postoje brojne hemikalije i sprejevi koji vam mogu pomoći da zaštitite svoj dom od muva, ali mnoge od ovih opcija ne dolaze sa preterano prijatnim mirisom. Zato je ovaj trik savršen ako želite da se rešite muva.

Sve što vam je potrebno jeste kesa za frižider, nekoliko kovanica i voda. Evo o čemu se radi.

Dok je većina sredstava protiv insekata bazirano na mirisima koje oni mrze, ovo potpun prirodno sredstvo odbija muve na potpuno drugačiji način.

Ako u vodu ubacite nekokoliko svetlucavih novčića, stvorićete “neprijatan” prizor za muve. Jednom kada vide ovu kombinaciju, odmah će poželeti da odu negde drugde.

Ono što muve vide u kesi je primer prelamanja svetlosti. Iako ljudske oči mogu sa ovim da izađu na kraj, sa muvama je potpuno drugačija priča.

S obzirom na to da je njihov vid potpuno drugačiji, osećaj za pravac muve povezan je sa izvorima svetla. Kada vide kesu na vašem prozoru, prelamanje svetla ih istog trenutka zbuni i nastavljaju da se kreću u surpotnom pravcu.

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2017/07/muve.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2017/07/muve-150x150.jpgadminZanimljivostiIako je leto omiljeno godišnje doba mnogih, jedna od stvari koje lako mogu da ga pokvare jesu muve Postoje brojne hemikalije i sprejevi koji vam mogu pomoći da zaštitite svoj dom od muva, ali mnoge od ovih opcija ne dolaze sa preterano prijatnim mirisom. Zato je ovaj trik savršen ako...