za noge i stopalaSvaka promena na njima je znak da se nešto dešava u organizmu, a lekari izdvajaju nekoliko najbitnijih

Da li ste znali da su stopala, kao i lice, najbolje ogledalo vašeg zdravstvenog stanja? Svaka promena na stopalima je znak da se nešto dešava u organizmu, a lekari izdvajaju nekoliko najbitnijih.

* Ukoliko primetite da vam ranice veoma sporo zarastaju, vrlo je moguće da patite od dijabetesa. Međutim, dr Karolin Mekalun, američki ortoped, kaže da to može biti znak i melanoma, pa preporučuje da vas, da biste isključili sumnje, pregleda dermatolog.

* Gubitak dlačica na nožnim prstima često ukazuje na probleme u cirkulaciji.

* Iznenadni nestanak malja znak je da vaša stopala ne dobijaju dovoljno krvi kako bi održali rast dlaka – kaže dr Mekalun.

* Grč u stopalima se neretko dovodi u vezu sa nervnim problemima, ali može da bude i pokazatelj dehidratacije ili loše ishrane, pa se preporučuje vežbanje, unošenje tečnosti i namirnica bogatih kalijumom, magnezijumom i kalcijumom.

* Bilo bi dobro da dok su vam stopala u vodi nožne prste ispružite u smeru nosa – savetuje američki ortoped.

* Hipotireoza, tzv. lenja štitna žlezda je najčešći uzročnik hladnih stopala, što može da izazove i gubitak kose, vrtoglavice, naglo gojenje i depresiju.

* Oticanje, bol i crvenilo nožnog palca može da bude posledica gihta, infekcije ili artritisa, dok žuti nokti aludiraju na pojavu gljivične infekcije.

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2014/05/sacuvajte-stopala.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2014/05/sacuvajte-stopala-300x239.jpgadminZdravljeSvaka promena na njima je znak da se nešto dešava u organizmu, a lekari izdvajaju nekoliko najbitnijih Da li ste znali da su stopala, kao i lice, najbolje ogledalo vašeg zdravstvenog stanja? Svaka promena na stopalima je znak da se nešto dešava u organizmu, a lekari izdvajaju nekoliko najbitnijih. * Ukoliko...