zdrava kosa kozaVerovatno ste primetili da vam se ovih dana koža peruta, iako ste na letovanju bili još pre mesec ili dva

Verovatno ste primetili da vam se ovih dana koža peruta, iako ste na letovanju bili još pre mesec ili dva. To je normalna pojava, kada su dani hladniji i vetroviti, koža postaje osetljivija i grublja. Usporava se lučenje lojnih žlezda, smanjuje lučenje prirodnih ulja, sebuma i slabi hidrolipidni sloj, ona je suva i sklona perutanju, crvenilu i iritacijama. Ako joj ne obezbedite dovoljno vlage, to može da postane ozbiljan problem. Ruke, stopala i laktovi su posebno osetljivi, jer u njima ima manje lojnih žlezda, ali promene se najviše vide na licu i vratu. Kako da koža opet bude meka i nežna na dodir?

* Koristite blaga sredstva za čišćenje lica, najbolje preparate bogate hidratantnim sastojcima ili sapun sa hidratantnom kremom.

* Ako volite da se posle napornog dana opustite u penušavoj kupki, dodajte dve kašičice ulja jojobe ili badema.

* Pijte šest do osam čaša vode dnevno, čak i više ako ste fizički aktivni.

* Koristite kvalitetne hidratantne kreme za lice, noge, ruke, vrat. Mažite se posle tuširanja, dok je koža vlažna.

* Ne umivajte se vodom iz slavine, jer sadrži kamenac koji na suvoj koži ostavlja bele tragove.

* Piling radite pažljivo, dovoljno je jednom nedeljno pre spavanja, kako bi koža dobro upila vlagu. Nežno je masirajte kružnim pokretima, pa nanesite hranljivu kremu.

* Izbegavajte cigarete, kofein i alkohol jer “izvlače” vlažnost iz organizma, a štete i celokupnom zdravlju.

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2013/10/prirodni-preparati-za-negu-koze.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2013/10/prirodni-preparati-za-negu-koze-300x300.jpgadminNega i lepotaVerovatno ste primetili da vam se ovih dana koža peruta, iako ste na letovanju bili još pre mesec ili dva Verovatno ste primetili da vam se ovih dana koža peruta, iako ste na letovanju bili još pre mesec ili dva. To je normalna pojava, kada su dani hladniji i vetroviti,...