osetljivi zubiVolite piti čaj , ali ne sviđa vam se to što vam zbog omiljenog napitka zubi više nisu beli kao što su bili ? Problem vrlo lako možete rešiti dodamo li čaju jednu namirnicu koja će zube učiniti beljima od bilo koje paste

Čaj je drugi najkonzumiraniji napitak na svetu, ali zbog svog sastava ima tendenciju ostavljanja mrlja na zubima. Šta je čaj u proizvodnji više prerađivan ili što je više oksidirao, to je veća verovatnoća da će ostavljati mrlje na zubima.

“Naučnici tvrde da kapljica mleka u čaju izbeljuje zube bolje od zubne paste sa tim efektom”

No to nikako ne znači da se najdražeg napitka morate odreći već se poslužite malim trikom kojeg ljudi, radi ukusa, već koriste širom sveta niti svesni da tako svojim zubima čine uslugu.

Sve što morate napraviti je dodati čaju kapljicu miljeka, zaključak je istraživanja Univerziteta u Alberti. Naime, mleko smanjuje sposobnost čaja da ostavlja mrlje na zubima.

‘Krivac’ za mrlje na zubima je tanin, koji čaju daje gorkasti ukus, zbog njegove tamne boje. Taninu se suprotstavlja kazein, glavna belančevina u mleku, koji se veže uz tanin i zaustavlja njegovo delovanje. Naučnici tvrde da kapljica mleka u čaju izbeljuje zube bolje od zubne paste sa tim efektom.

loading...

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2014/11/osetljivi-zubi.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2014/11/osetljivi-zubi-300x218.jpgadminNega i lepotaVolite piti čaj , ali ne sviđa vam se to što vam zbog omiljenog napitka zubi više nisu beli kao što su bili ? Problem vrlo lako možete rešiti dodamo li čaju jednu namirnicu koja će zube učiniti beljima od bilo koje paste Čaj je drugi najkonzumiraniji napitak na svetu,...