Postavljanje sistema za video nadzor postala je učestala pojava. Svaki poslovni prostor i stambeni objekat ima ako ništa drugo bar video kameru koja se montira na sam ulaz u objekat. Instalacija sistema za video nadzor je od velikog značaja. Ukoliko se instalira sistem lošijeg kvaliteta, ni snimci neće biti pribeleženi na željeni način. Zato je jako važno da se pre same  kupovine napravi mala analiza o samoj opremi koja čini taj sistem i pre svega kakvog je kvaliteta.

Svaki sistem traži adekvatu opremu za video nadzor

Kako tehnologija napreduje tako se poboljšava i sam kvalitet opreme za video nadzor, što je se pozitivno odražava na sam kvalitet slike i snimka. Ono što je jako važno jeste da pre samog ugrađivanja sistema definišite svrhu njegovog postavljanja. U zavisnosti od same namere, sistemi se mogu podeliti u neke tri osnovne vrste: sistem za nadgledanje, sistem za špijuniranje i bezbednosni sistem. Oprema za video nadzor za svaki od pomenutih sistema mora biti adekvatna, jer je svaki od njih specifičan i celina za sebe. Tu se pre svega misli na odabir kamere, koja je jedan od najvažnijih elemenata sistema za nadzor.

video nadzor

Analogni i IP ili „mrežni“ sistemi za video nadzor su dva najzastupljenija modela. IP sistemi su znatno skuplji, što je jedan od razloga zašto se ljudi odlučuju za analogni sistem. Kada je reč o opremi za video nadzor pored kamara, pored kamera sastavi deo su i video rekorderi odnosno snimači video materijala, s tim pored slika mogu se snimati i zvuci. Tu su i kablovi koji povezuju kameru i video rekordere. Kod IP sistema zahvaljujući činjenici da je kamera, nezavistan objekat, možete pristupiti snimcima i sa svog mobilnog telefona. Potrebna je samo dobra internet mreža.

Kamere su osnovni član opreme za video nadzor

Što se tiče kamera, izbor je ogroman. Postoje one predviđene za noćna snimanja, ima i onih koje snimaju i pod vodenim površinama. Kamere se međusobno razlikuju u rezoluciji u kojoj prave snimke i slike. Sa druge strane ne prave se sve naprave ove vrste od istog materijala. Mogu se proizvoditi u različitim oblicima, pa tako imamo cilindrične kamere koje su pogodne kako za enterijere tako i za eksterijere. Kupolne kamere su malih dimenzija i ono što je njihova ključna karakteristika jeste da su otporne na udarce. Takozvane „pro box“ kamere su poznate po kvalitetnim snimcima, pa se mogu videti po bankama i marketima. Skrivene kamere imaju svoje prednosti, a glavna i osnovna prednost jeste da pružaju maksimalni stepen nadgledanja, jer se ne mogu videti. Njih ima po apotekama, staračkim domovima i u hotelima.

Treba voditi računa i o poziciji postavljanja kamere, ali i o osvetljenju koji utiče na kvalitet snimka i slike. Oprema za video nadzor se mora međusobno poklopiti, u suprotnom neće se doći do željenih rezultata. Ono što je jako važno jeste da ugradnju same opreme za video nadzor prepustite stručnjacima.

Sistemi za video nadzor ne predstavljaju trošak već dobru investiciju. A samo njihovo postojanje odvraća provalnike i štiti Vaše objekte na najbolji mogući način.

loading...

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2017/04/video-nadzor.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2017/04/video-nadzor-150x150.jpgadminZanimljivostiPostavljanje sistema za video nadzor postala je učestala pojava. Svaki poslovni prostor i stambeni objekat ima ako ništa drugo bar video kameru koja se montira na sam ulaz u objekat. Instalacija sistema za video nadzor je od velikog značaja. Ukoliko se instalira sistem lošijeg kvaliteta, ni snimci neće biti...