Šišanje plamenom svećeTretman je decenijama popularan u Brazilu, a preporučuju ga i “Viktorijini anđeli”

MEĐU novitetima u svetu lepote je i šišanje plamenom sveće, metoda se zove velaterapija, termin potiče od španske reči “vela” (sveća). Svetski stručnjaci nisu saglasni po tom pitanju, pojedini je ne preporučuju, a drugi je predlažu damama sa nefarbanom, gustom i oštećenom kosom.

Postoje zapisi prema kojima je egipatska kraljica Kleopatra baš na ovaj način održavala kosu. Ovaj tretman je izuzetno popularan u Brazilu i to decenijama. U “video klipovima” mogu se videti “Viktorijini anđeli”, koji preporučuju velaterapiju. Šišanje plamenom sveće je bilo popularno kod nas, među imućnijim damama, 60-ih godina prošlog veka.

– Kosa se opere i dobro osuši, a zatim se nanese preparat za zaštitu od toplote, koji ne sme da sadrži alkohol. Uvija se pramen po pramen, a sveća postavlja ispod svakog uvijenog pramena, kako bi plamen sagoreo dlačice koje štrče, jer makaze ne mogu da budu tako efikasne. Plamen na neki način fiksira dlaku i odstrani oštećene i rascvetale krajeve.

Ona upozorava da mora da se vodi računa o tome pod kojim uglom se drži sveća i koliko dugo je plamen blizu kose, pa se ne preporučuje nikakvo eksperimentisanje kod kuće. Posle šišanja svećom, koje traje čak tri sata, obavezan je dubinski tretman kose.

loading...

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2015/08/Šišanje-plamenom-sveće.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2015/08/Šišanje-plamenom-sveće-150x150.jpgadminNega i lepotaTretman je decenijama popularan u Brazilu, a preporučuju ga i 'Viktorijini anđeli' MEĐU novitetima u svetu lepote je i šišanje plamenom sveće, metoda se zove velaterapija, termin potiče od španske reči 'vela' (sveća). Svetski stručnjaci nisu saglasni po tom pitanju, pojedini je ne preporučuju, a drugi je predlažu damama...