Ovo jako nezgodno oboljenje ume da pogodi mnogobrojne – kada to najmanje očekuju. Kako ne biste bili zatečeni i uhvaćeni u neobranom grožđu, postoji veliki broj simptoma kandide kojetreba da znate. Za one koji ne znaju, kandida je glivična infekcija, koja nam pomaže pri varenju. Nemali broj živi u nama i funkcioniše normalno, međutim, kada broj kandida u organizmu postane preveliki – nastaju problemi i nezgodne situacije koje morate što pre rešiti. Pomenute nezgodne situacije mogu dovesti do problema sa depresijom ili, što je češći slučaj, problema sa varenjem.

Kandida  se luči u organizmu, ulazi u krvotok i ispušta štetne materije, sve dok se u potpunosti ne reši problem – njeno prekomerno postojanje. Kao što smo napomenuli, kandida postoji u vašem organizmu – u ograničenom broju. Pomaže pri svakodnevnim digestivnim procesima i olakšava ih. Ipak, ukoliko broj kandida poraste van svake mere, dolazi do nelagodnosti koje vode do ozbiljnih oboljenja. Kandidu, pod kontrolom, drže druge bakterije koje postoje u vašem telu. Ne daju joj da luči štetne materije i time narušava vaš imunitet. Otrovi koje ume da luči dovode do potencijalno izuzetno opasnih stanja.

Kako se dobija

Ukoliko konzumirate hranu koja obiluje ugljenim hidratima i prerađenim šećerom – postoji veća opasnost da ćete oboleti. Takođe, isto važi ukoliko koristite oralne kontraceptive i pijete mnogo alkohola. Rizik se, i u tom slučaju, povećava. Pored toga, konzumacija hrane koja je bogata prerađenim i fermentisanim sastojcima, takođe povećava šanse da ćete podleći ovom oboljenju. Antibiotici koji vas rešavaju raznih bakterija istovremeno utiču na to da postanete podložniji kandidi. Pomenute dobre bakterije koje drže vaš organizam u ravnoteži su upravo žrtva prekomerne konzumacije određenih antibiotika. Naravno, jedan od glavnih razloga za dobijanje ovog oboljenja je, kao i kod mnogih drugih – jako stresan način života.

Ukoliko na dnevnoj bazi proživljavate konstantno stresne situacije- glavni ste kandidat za tretman protiv ove infekcije. Ipak, ono što ohrabruje je činjenica da skoro svi razlozi dobijanje ove infekcije imaju veze sa načinom života. Samim tim, potrebna je samo čvrsta volja da se to sve promeni kako bi i eventualne posledice bile izbegnute, pre vremena. Kandida je potpuno rešiva zagonetka, ukoliko se na vreme, ili još bolje – pre vremena, krene sa lečenjem i tretmanom.

Čim primetite simptome, započnite tretman. Time ćete uspeti da preduhitrite razvoj ovog oboljenja i, nadamo se, uspešno rešite lečenje ove nelagodnosti. Evo 10 simptoma koji podrazumevaju da imate kandidu.

Simptomi

Jedan od istaknutih simptoma je želja za prekomernom konzumacijom šećera, na dnevnoj bazi. Hronični umor ga prati u stopu, kao i gljivične infekcije kože i noktiju. Razne pojave na koži, poput osipa mogu takođe služiti kao indikator. Pored ovih problema, istaknuti su i problemi sa probavom, varenjem, lošim pamćenjem, nedostatkom koncentracije, razdražljivošću i sličnim problemima. Kao što vidite, simptomi su mnogobrojni i razni, tako da je kandida nešto na šta zaista treba paziti.

Testiranje

Ukoliko pronađete neke od pomenutih simptoma, trebalo bi da se testirate kako biste saznali koji će vam biti sledeći koraci. Većina laboratorija je opremljena adekvatnim instrumentima i znanjem lekara koje je neophodno kako bi se utvrdilo postojanje kandide. Najčešći testovi za utvrđivanje oboljenja su test stolice i test urina.

loading...

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2017/03/kandida-simptomi.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2017/03/kandida-simptomi-150x150.jpgadminZdravljeOvo jako nezgodno oboljenje ume da pogodi mnogobrojne – kada to najmanje očekuju. Kako ne biste bili zatečeni i uhvaćeni u neobranom grožđu, postoji veliki broj simptoma kandide kojetreba da znate. Za one koji ne znaju, kandida je glivična infekcija, koja nam pomaže pri varenju. Nemali broj živi u...