saveti sminkanje ocijuŠta sve za negu i šminkanje očiju treba imati uvek pri sebi

Pre svega, potrebna vam je hidratantna krema, odnosno dve vrste: krema za područje oko očiju i krema za lice sa zaštitnim faktorom, bilo da je reč o toniranoj ili običnoj. Takođe, treba vam
i puder sa zaštitnim faktorom, kao i korektor koji prikriva podočnjake. Potrebni su vam i rumenilo, kojim ćete licu dati svež izgled, kao i maskara, za naglašavanje očiju.

Najbolji način da šminkanjem istaknete oči

Nekada tuš za oči može da ostavi efektniji utisak od senke, pa ako morate da birate, izaberite tuš, koji će vašim očima dati definiciju i oblik, a senku možete dodati i posle nanošenja tuša.

Najbolje senke prema boji očiju

Za smeđe oči preporučuje se “taupe” nijansa, između sive i smeđe, i blaga siva senka, zavisno od tena.Što se tiče zelenih očiju, mnogi misle da njima najbolje stoji ljubičasta senka, ali ona baca u drugi plan predivnu boju vaših očiju, jer su ljudi fokusirani samo na tu ljubičastu boju.Na zelenim očima takođe koristite “taupe” i nežnosive nijanse. Uz plave oči najbolje idu sivi, srebrni i svetlucavi tonovi.

Uklanjanje tamnih kolutova ispod očiju

Za ekstremne podočnjake postoje korektori koji se obično prave u tonovima ružičaste ili boje breskve, a neutrališu tamne kolutove.
Posle njih se nanosi puder. Imajte na umu da bi korektor trebalo da bude za nijansu svetliji od pudera na ostatku lica, što će vam dati odmorniji izgled.

Skidanje šminke
Nikada ne trljajte područje oko očiju, samo nežno pritisnite i tapkajte po njemu. Pri uklanjanju šminke nežno pritisnite i držite blaznicu, jer je koža na tom području tako delikatna da odmah pokazuje znakove lošeg i agresivnog postupka i stari brže od ostatka kože lica.

Od pet do deset minuta

Ne bi trebalo da trošite više od pet do deset minuta na svakodnevnu rutinu šminkanja. Kad jednom otkrijete šta vašem licu najbolje stoji, taj proces će se skratiti na tri do pet minuta, nikako duže od toga.

Stvaranje kontura na licu
Nemojte to raditi, odmah odustanite od toga. Možda izgleda dobro u časopisima i na modnim pistama, ali u stvarnom životu deluje kao zamrljana šminka na licu. Ako baš želite da naglasite određene crte lica, to pažljivo uradite ili bronzerom, ili rumenilom. Bronzer nanesite tamo gde sunce inače “pada” na vaše lice, odnosno na čelo, nos, bradu i obraze. Pri nanošenju rumenila najbolje je da se smejete, pa ga stavite na jagodice i na potezu od vrha ušiju pa malo niže prema vrhu nosa.

Neka šminka potraje ceo dan

Koristite kvalitetne proizvode koji su dizajnirani da traju, recimo, dvanaest sati, pa u tom vremenskom intervalu nije potrebno ponovo nanositi isti proizvod. Sa sobom nosite puder u prahu i rumenilo, koji brzo “ispare” s lica.

loading...

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2014/01/saveti-sminkanje-ociju.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2014/01/saveti-sminkanje-ociju-300x227.jpgadminNega i lepotaŠta sve za negu i šminkanje očiju treba imati uvek pri sebi Pre svega, potrebna vam je hidratantna krema, odnosno dve vrste: krema za područje oko očiju i krema za lice sa zaštitnim faktorom, bilo da je reč o toniranoj ili običnoj. Takođe, treba vam i puder sa zaštitnim faktorom, kao...