A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O PR S Š T U V Z Ž

Jedno od najstarijih verovanja koje je vremenom preraslo u deo okultne nauke, jeste verovanje u značenje i uticaj snova na našu budućnost. U dokazivanju kao i pobijanju tvrdnje da snovi mogu najaviti budućnost, napisane su mnoge knjige, velike studije i svet su ugledale razne teorije koje su to potvrđivale ili odbacivale sve do danas traje a postoje i mnoge knjige tipa sanovnik.
Do danas još nisu pobedili oni koji dokazuju da su snovi proročanski nagoveštaj više Sile, jer za sve svoje tvrdjnje ne mogu dati veći dokaz, nego stoje njihovo lično uverenje.
Isto tako niti svi dokazi koji san i snove proučavaju na naučnoj bazi nisu dovoljni da nas uvere da je o tome rečena zadnja reč i da je narodni sanovnik beskoristan. Tumačenje snova još uvek ostaje nepoznanica.

Danas se snovima više ne pripisuju natprirodne moći, a sve one knjige koje nose naziv sanovnik, tumači snova i slično danas su za savremenog i prosvećenog čoveka zabavno štivo.
Jedanod najpoznatijih sanovnika jeste onaj koji je sastavila Marie Lenormand.
Marie Lenormand rođena u Parizu pre francuske revolucije i nesumljivo je bila žena posebnih, naprirodnih sposobnosti, koje bi i danas bilo teško naučno objasniti. Poznato je da se bavila telepatijom, čitanjem budućnosti i
da je bila vidovita.
U to vreme takva prirodna nadarenost nije se mogla drugačije tumačiti nego kao: “moć tajanstvenih i okultnih sila”, koje su dostupne samo “odabranima”. Svojim proricanjima, kao vračara, skrenula je na sebe pažnju i samih careva. Poznato je da su Napoleon I i ruski car Aleksandar dolazili da im gata. O njoj se zna mnogo zanimljivih priča, a u svoje doba izazivala je sveopšte čuđenje i iskazivali su joj duboko poštovanje.Njen sanovnik i danas je najpopularniji.

Umrla je u Parizu 25. juna 1843. godine u 71. godini života. U njenoj baštini ostali su mnogi rukopisi, i puno mudrih knjiga, kojese za sastavljanje sanovnika i horoskopa i danas još uvek koriste.
Neka tumačenja ovih snova rezultat su gatalačkih sposobnosti, druga su plod proverenih ličnih iskustava i praćenja sudbnonosnih događaja u životu drugih osoba, a veliki deo su tradicionalna narodna predanja tumačenju snova. Za pojedina tumačenja koristili smo i tumačenja savremenih astrologa. Mnogi snovi iz starih vremena izgubili su svoje nekadašnje značenje. Kako se u snovima odražavaju emocije, uzbuđenja i razna ljudska iskustva, to se i vizije snova kreću pod utiskom onih prikaza koje svakodnevno doživljavamo. Oni su nastavak našeg misaonog angažovanja, pa su po tome deo nas, deo naše ličnosti.
Nekada su snovi plod naše podsvesti, a nekada su po obliku i sadržaju izvan svake realnosti.
Sigurno je to da snovi imaju svoj smisao koji treba proučiti, objasniti, i to tumačenje primeniti u poslovima svakodnevnog života. Time možemo pomoći sebi u radu, a posebno u onim prelomnim sudbonosnim trenutcima koji utiču na dalji tok našeg života.
Kao opravdanje tih tumačenja snovamože nam poslužiti jedna stara narodna poslovica: “Čovek koji je na nesreću opomenut, na pola je već spašen”. Koliko vam u tome može koristiti ovaj sanovnik ocenite sami.

Lepo se zabavljajte uz sanovnik!
san portal