Ruski melem koji morate imati u kući!Radi se o starijem ruskom receptu koji se prenosi u narodu sa kolena na koleno, važi za recept kojeg je lako napraviti, a pomaže kod mnogih bolesti.
Za ovaj melem potrebno vam je 400 ml hladno ceđenog ulja, po mogućnosti maslinovog. Nije isključeno ni kokosovo ulje ako volite lep i jači miris. 1 jaje, po mogućnosti domaće, organsko, 60 g pčelinog voska.

Priprema

Skuvati jaje, uzeti žumance i izgnječiti. Staviti ulje u šerpicu i u njega vosak. Uključiti na laganu vatru.

Kad se vosak otopi, dodajemo žumance. Malo po malo, mrvicu po mrvicu stavljamo u šerpicu. Ulje treba da pucketa, ako počne da peni sklonite s vatre, pa opet vratite dok ne umešate celo žumance.

Nakoan toga, procedite kroz cediljku i sipajte u teglu. Dobro bi bilo da dok se ne stegne promešate par puta kako vosak ne bi pao na dno.

Korišćenje

Mast je veoma efikasna.
Ako se mast koristi za obloge, potrebno je ugrejati na vodenoj pari (na otprilike 40 stepeni)

Ovaj melem pomaže kod:

1. Upale sinusa.
Istopite mast u kasici i odmah naspite u nozdrvu. Da ne bi se mast stegla, radite ovo brzo. Nakapati nos dva puta dnevno sa intervalom od jednog sata. Lekari tvrde da možete se otarasiti i mesečnog sinusitisa. Mast “probija” sinuse i povlači na sebe sav gnoj sa velikom jačinom.

2. Gnojni otitis.
Savijeni komadić vate, umočeni u ovu mast staviti u uvo. Po potrebi menjati, uz to mazati mast iz za uha. Mast izvlači sav gnoj. Tako se leče svi otitisi, ne samo gnojni.

3. Gnojna angina, apcesi u grlu, upala krajnika.
Staviti mast u grlo i obloge na vrat. Ako se radi uveče, ponavljajući proceduru 2-3 puta, ujutru apces puca.

4. Bronhitis,bol u želucu, crevima, čirevi na telu, čmičke na očima.

Tri puta na dan pre obroka, uzimati po pola kašičice masti.

5. Ženske bolesti: fibromioma do 10 nedelja, ciste na jajnicima, upale, mastitis.
U vaginu se stavljaju tamponi sa ovom masti ujutru i uveče. Postoje tvrdnje da posle desetak dana, od ciste bi trebale ostati samo uspomene. Za fibromiome treba duže vremena. Kod mastitisa, na grudi se stavlja papirna salveta, umočena u mast, od gore – najlon kesa. Po mogućnosti, menjati na svaka 2 sata.

6. Opekotine, čirevi, rane, otoci, zubobolja, bol u zglobovima:

Nanosi se na obolelo mesto preko noći i umotava se. Možete samo komadićem vate, natopljenim u mast, ako rane nisu velike.
Kod zubobolje – mast se uzima čistim prstom i maže se bolni zub i desni.

7. Troficki čirevi, gangrena:
takođe stavljati papirne salvete natopljene mašću i menjati na svaka 2 sata. Iz rana bi obilato trebao početi curiti gnoj.

8. Kod lečenja hemoroida – pravi se tampon od gaze i stavlja se u anus preko noći, 8 – 10 dana ili dok ne dođe do poboljšanja.

9. Sve što se maže – radi se na noć. Obloge na bolesne zglobove, kolena – umotavati.

10. Mast je dobra za ojačavanje noktiju – utrljati u nokte preko noći.


Napomena:
vosak mora biti pčelinji. Za spoljnu upotrebu može se koristiti bilo koje biljno ulje. Za unutrašnju – bolje je maslinovo.

loading...

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2015/06/Ruski-melem-koji-morate-imati-u-kući.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2015/06/Ruski-melem-koji-morate-imati-u-kući-150x150.jpgadminNega i lepotaRadi se o starijem ruskom receptu koji se prenosi u narodu sa kolena na koleno, važi za recept kojeg je lako napraviti, a pomaže kod mnogih bolesti. Za ovaj melem potrebno vam je 400 ml hladno ceđenog ulja, po mogućnosti maslinovog. Nije isključeno ni kokosovo ulje ako volite lep i...