ricinusovo uljeKorišćenje ricinusovog ulja za negu kose je jedan od najstarijih poznatih kozmetičkih tretmana koji datira još iz starog Egipta. Ulje sadrži mnogo raznovrsnih minerala i masnih kiselina koje su od suštinskog značaja za rast jake i zdrave kose. Ricinusovo ulje je bistro, bezbojno, gusto i zlatne boje (luksuzno ulje) prepuno hranljivih materija, a dobija se presovanjem semena biljke Ricinus communis.

Ricinusovo ulje za rast kose

Pošto ricinusovo ulje pomaže u podmlađivanju, može da stimuliše rast kose povećanjem cirkulacije kože na glavi. Povećana cirkulacija krvi izazvana korišćenjem ricinusovog ulja poboljšaće protok hranljivih materija u kosi, i samim tim ubrzaće njen rast.

U nastavku sledi kratko objašnjenje kako da se koristi ricinusovo ulje za rast kose:

Odvojite Vašu kosu u podesne delove.

Utrljajte ricinusovo ulje na otkrivenu kožu glave i masirajte uljem nekoliko minuta.

Pokrijte glavu kapom za tuš i ostavite ga da odstoji nekoliko sati ili preko noći.

Isperite ulje i ponovite postupak najmanje 2 do 4 puta nedeljno da bi dobili maksimalne rezultate.

Ricinusovo ulje za ponovni rast kose

Da biste koristili ricinusovo ulje za ponovni rast kose, obično je potrebno da ga pomešate sa kokosovim ili maslinovom uljem, jer je ricinusovo ulje veoma gusto i viskozno. Sledite ova uputstva za korišćenje ricinusovog ulja za ponovni rast kose:

Pomešajte ricinusovo ulje sa maslinovim, kokosovim ili emuovim uljem u odnosu 50:50

Podelite kosu u podesne delove.

Nanesite smesu ricinusovog ulja na delove kose i kožu glave dok je ostali deo kose pokriven.

Umotajte kosu i ostavite mešavinu da odstoji 3 sata ili preko noći.

Operite kosu i oduševićete se kako je meka i podesna za oblikovanje.

Za postizanje optimalnih rezultata kada koristite ricinusovo ulje za ponovni rast kose, trebalo bi da pratite gornji postupak 3 do 4 puta nedeljno u periodu od nekoliko nedelja.

Ricinusovo ulje za potamnjivanje kose

Neki ljudi žele da im kosa izgleda tamnije i bujnije, a ricinusovo ulje takođe može u tome da pomogne. Hranljive materije i efekti održavanje vlažnosti koje ima ulje pomažu da kosa povrati vlažnost i izgleda tamnije. Uzmite količinu ulja veličine graška, pomešajte ga sa regeneratorom za omekšavanje kose ili penom za kosu, a zatim ga rasporedite ravnomerno kroz kosu.

Ricinusovo ulje za sjaj kose

Ricinusovo ulje može povećati sjaj kose, zbog sposobnosti da formira zaštitni sloj na dlakama. Ulje čini kosu glatkom, čime odražava više svetla. Korišćenjem ricinusovog ulja kao regeneratora ili za tretman vrućim uljem barem jednom nedeljno, bezizražajna kosa postaje sjajna i glatka. Ali, ne preterujte , jer bi mogli da završite sa masnom kožom na glavi.

Ricinusovo ulje za gubitak kose

Do gubitka kose može doći iz više razloga, ali jedan od najčešćih uzroka je nezdrava koža glave i slaba kosa. Ricinusovo ulje ne samo da jača kosu, već takođe ima i antibakterijska i anti-gljivična svojstva koja mogu pomoći u borbi protiv infekcija kože glave poput Ringvorma, Piedre i Folikulitisa, kao i u njihovoj prevenciji. Ricinusovo ulje može da spreči rast mikroorganizama, kao što su bakterije i gljivice koje mogu uticati na zdravlje kože temena, prikrivanju ćelavih delova na glavi i sprečavanju gubitka kose. Da biste koristili ricinusovo ulje protiv gubitka kose, nanesite ga dva puta nedeljno na kožu glave, ostavljajući ga najmanje 30 minuta pre ispiranja.

Ricinusovo ulje za oštećene krajeve kose

Ricinusovo ulje može da pomogne u tretiranju oštećenih krajeva kose, ako se koristi u regenerativniom tretmanu. Ulje je puno nutrijenata koji sprečavaju lomljenje kose. Ricinusovo ulje sadrži vitamin E, esencijalne aminokiseline i omega 6 masne kiseline koje prodiru kroz oštećenu i suvu kosu, omekšavaju je i pomažu da zadrži vlagu. Ovlažena i jaka kosa se ne lomi i ne oštećuje tako lako.

loading...

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2015/01/ricinusovo-ulje.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2015/01/ricinusovo-ulje-300x213.jpgadminNega i lepotaKorišćenje ricinusovog ulja za negu kose je jedan od najstarijih poznatih kozmetičkih tretmana koji datira još iz starog Egipta. Ulje sadrži mnogo raznovrsnih minerala i masnih kiselina koje su od suštinskog značaja za rast jake i zdrave kose. Ricinusovo ulje je bistro, bezbojno, gusto i zlatne boje (luksuzno ulje)...