POVEĆAVA PLODNOST I LEČI MNOGE BOLESTI Da li znate da se biljka crveni zdravac (Geranium robertianum) smatra najboljim prirodnim sredstvom za rešavanje problema neplodnosti?

Ova višegodišnja zeljasta biljka najviše raste u brdovitim vlažnim predelima i u narodu se još od davnina konzumira kao sirup ili kao čaj.

U nastavku ćemo vam predstaviti kako da napravite čaj od ove biljke kao i na koji način vam ista može pomoći da ostanete u drugom stanju.

crveni zdravac
Geranium robertianum, biljka koja je u narodu poznata pod imenom crveni zdravac, se može koristiti za lečenje mnogih zdravstvenih problema. Njegova sužavajuća svojstva su dobra za sprečavanje curenja krvi iz nosa, lečenje dijareje i menoragije, tj. obilnog menstrualnog krvarenja.

Zdravac je biljka koja je bogata taninom, flavanoidom i gorkim jedinjenima koji svi zajedno pozitivno utiču na mnoge tegobe i zahvaljujući kojima se ova biljka prepoznaje kao veoma lekovita.

Njena lekovita svojstva su zaista veoma dragocena, zdravac uspešno leči gorušicu, poboljšava rad bubrega a isto tako ima i diuretičko dejstvo.

S obzirom na svoja antiseptička svojstva, odlično utiče i ublažava upale na koži i pomaže kod upala sluzokože.

Pored pozitivnog delovanja na unutrašnje organe, crveni zdravac je odličan i za nervni sistem, smiruje ga a isto tako otklanja i simpote umora i malaksalosti.

Lekoviti sastojci ove biljke koja raste u severnoj Americi i Evropi, nalaze se u njenim listovima, korenu i stabljici, a njena upotreba je zaista raznovsna jer sadrži antibiotska, antiseptička, antivirusna i antiupalna svojstva.

biljka zdravac

Često ćete čuti da se čaj od ove biljke koristi za ispiranje usta i grla kao i za jačanje imuniteta. Ipak, njegovo najdragocenije lekovito svojstvo po kojem je posebno popularan jeste to što pomaže kod lečenja neplodnosti o čemu će detaljnije biti reči u narednom pasusu.

Crveni zdravac za plodnost

Prema narodnom običaju, ova biljka se na Đurđevdan, ujutru, stavlja u vodu za umivanje. Na taj način, svako ko se umije ovom vodom biva zdrav cele godine. Ovo je samo jedno od njegovih dejstava koja su zasnivana na verovanju. Ali rešavanje problema plodnosti nij samo verovanje, oni koji su pili čaj od ove biljke kažu da zaista deluje.

Pre nego što vam objasnimo kako da uz pomoću ove biljke rešite problem neplodnosti, bitno je istaći da zadravac nije macina trava ili očajnica. Obe biljke se koriste za neplodnost ali nemojte mešati ove biljke, nije u pitanju ista vrsta.

Čaj od ove biljke povoljno utiče na prohodnost jajnika, izaziva jače lučenje polnih hormona i veću pokretljivost spermatozoida. Zato se često navodi da ovaj čaj za plodnost treba da piju kako žene tako i muškarci. Veoma bitno je istaći je da se problem neplodnosti može rešiti samo ukoliko ovaj čaj od zdravca piju oba partnera. I još jedna stvar, tokom terapije čajem, partneri nikako ne smeju piti alkohol jer isti može poništiti dejstvo.

Ženama se preporučuje da čaj za plodnost počnu da piju po završetku menstruacije, tokom plodnih dana bi bilo najbolje. Prema iskustvima, uz redovno ispijanje, čaj počinje da deluje u periodu od 4 do 8 nedelja a ukoliko rezultati nakon tog perioda zakažu, nastavite sa terapijom naredna 4 meseca. Ovaj čaj žene samo ne bi trebalo da piju tokom trajanja menstruacije.

Kako se priprema čaj od zdravca?

Kako se priprema čaj za plodnost? Vrlo lako, potrebna vam je jedna kašika sušenog zdravca koju ćete preliti sa 250ml ključale vode. Ovo je doza za oba partnera, nakon što se ohladi, čaj od zdravca treba procediti i zajedno sa partnerom ga piti tri puta dnevno, polako. Ovo je dovoljna doza za lečenje steriliteta, kada su u pitanju drugačiji problemi ili tegobe, ovaj čaj se pije u nešto većim količinama.

Zašto je bitno da ovaj čaj piju oba partnera? S obzirom na to da smo pomenuli da ovaj čaj pozitivno utiče na pokretljivost spermatozoida, ovaj čaj će kod muškarca samo poboljšati funkciju i doprineti da žene brže zatrudne.

Prvi koji je pisao o čaju od zdravca je bio iscelitelj iz Austrije, Rudolf Breuss koji se bavio alternativnim lečenjem svojih pacijenata i koji je pomogao ženama širom sveta da se ostvare u najlepšoj ulozi, ulozi majke.

Prema iskustvima mnogih parova, na samo začeće nećete čekati dugo. Da li postoji bolji razlog da ovaj čaj za plodnost počnete već danas da pijete?

caj od zdravca za plodnost

Ovaj čaj ne leči samo plodnost, on zapravo pomaže i kod regulisanja bolnih menstruacija, dosta ublažava tegobe i isto tako je dobar i za upalu jajnika. Čaj se priprema na isti način kao i za plodnost, za regulisanje bolnih menstruacija potrebno je da ga pijete tri meseca. Bitno je naglasiti da ovaj čaj ne treba da pijete dok imate ciklus, znači pije se pre i posle ciklusa.

Ovaj čaj možete piti tri puta dnevno, na prazan stomak. Pijuckajte čaj takav kakav je, bez dodavanja zaslađivača i alkohola.

Isto, ovaj čaj je efikasan i za lečenje policističnih jajnika, samo što se u ovom slučaju preporučuje da se prvo konsultujete sa svojim ginekologom.

caj od crvenog zdravca za muskarce


Čaj od listova crvenog zdravca može ublažiti probleme sa organima za varenje, jer smanjuje upalu. Ovaj čaj možete piti ukoliko imate čir na želucu, ali i za mnoge druge probleme koji se tiču unutrašnjih organa, na primer tifus, tuberkolozu, malariju, infekciju urinarnog trakta i slično. Razblažen čaj možete koristiti za umivanje, ukoliko imate upalu oka.

Pošto germanium robertianum povećava količinu kiseonika u ćelijama, u narodu se često koristi kao lek protiv raka. Pošto kancerogene ćelije ne uspevaju u okruženju koje je bogato kiseonikom, veruje se da crveni zdravac može smanjiti tumore i broj kancerogenih ćelija. Nažalost, nisu rađena istraživanja koja bi potkrepila ove tvrdnje, tako da zasad sve ostaje na narodnom verovanju.


Doziranje

Pravilna doza crvenog zdravca zavisi od nekoliko faktora, kao što su godine, zdravstveno stanje i drugi. Još uvek ne postoji dovoljno naučnih dokaza koji bi mogli da pomognu pacijentima da lakše odrede koliko crvenog zdravca treba da uzimaju. Imajte na umu da nisu sve lekovite biljke bezbedne za upotrebu i da je pravilno doziranje vrlo važno. Ukoliko kupite crveni zdravac u apoteci ili zdravoj hrani, pridržavajte se uputstva sa pakovanja i konsultujte se sa apotekarkom ili lekarom pre nego što počnete da ga konzumirate.


Upotreba i učinkovitost crvenog zdravca

Ne postoji dovoljno dokaza koji bi potvrdili da se crveni zdravac može koristiti za:

  • lečenje dijareje
  • poboljšanje rada jetre i žučne kese
  • smanjenje otoka u bubrezima, bešici i žučnoj kesi
  • prevenciju nastanka kamenčića u bubrezima, bešici ili žučnoj kesi
  • lečenje bola u grlu i ustima, žvakanjem listova
  • druga oboljenja

Za pravljenje čaja od crvenog zdravca, nemojte koristiti vodu iz slavine. Koristite mineralnu vodu, ili još bolje, vodu sa izvora, koja ne sme stajati duže od 48 sati.


Gde kupiti čaj od crvenog zdravca?

Čaj od crvenog zdravca možete kupiti u prodavnicama zdrave hrane ili u apotekama. Takođe, mnogi travari ga hvale i preporučuju tako da isti možete kupiti i kod proverenih stručnjaka.

Ovaj čaj se može nabaviti i online tako da ga možete kupiti i putem nekoliko klikova, u svim bolje snabdevenim web shopovima. Cena ovog čaja je veoma niska, pogotovu kada se uzmu u obzir sva njegova pozitivna lekovita svojstva. Količinu od oko 80 grama sušenog zdravca možete kupiti za svega 200 dinara.

S obzirom na to da se pije po jedna sušena kašika (za pripremu čaja vam je toliko dovoljno), ova količina će vam sigurno duže trajati.


Antibiotska i antivirusna svojstva crvenog zdravca su odlična za ispiranje rana. Oblog od kuvanih listova crvenog zdravca, koji se nanosi direktno na kožu, može smanjiti upalu u ranama i ublažiti podliv i modrice. Crveni zdravac se na sličan način primenjuje za lečenje ekcema, akni, upale ispod noktiju na rukama i nogama i druge kožne probleme.


Germanium robertianum je, kao što mu i naziv kaže, dobar izvor germanijuma, esencijalnog minerala za prenos kiseonika do ćelija. Germanijum podstiče električnu aktivnost u ćelijama, pruža energiju i jača imuni sistem. Ovaj mineral obezbeđuje antioksidante za organizam, zbog kojih su lekovita svojstva crvenog zdravca još upečatljivija.

Germanium robertianum sadrži i druge važne minerale, uključujući gvožđe, kalcijum, magnezijum, kalijum i fosfor, kao i vitamine A, B i C. On sadrži i tanine, kojima duguje sužavajuća svojstva i sposobnost da ublaži zubobolju, bol u grlu i čir u ustima.

Hranljive materije i moćni antioksidanti su razlog zbog kog je crveni zdravac popularan tonik. Ako ga pijete, ublažićete mnoge zdravstvene tegobe. Smatra se da crveni zdravac u ovom obliku može pomoći i osobama koje pate od hroničnog zamora.

Iskustva

Kada je reč o iskustvima, ista su zaista različita, ukoliko potražite ista po forumima i na internetu videćete da su mnoga pozitivna. Postoje isksutva mnogih žena koje su posle 11 godina borbe, u 43 godini postale majke i rodile zdravu decu, Isto, mnogim parovima je uspevalo da dobiju bebu nakon samo tri do četiri meseca ispijanja čaja od crvenog zdravca što znači da je veoma dobar za plodnost.

Naravno, u skladu sa tegobama i problemima sa kojima se suočavate, bitno je znati da postoji šansa i da čaj od crvenog zdravca ne donese zadovoljavajuće rezultate. Ukoliko je za utehu, iskustva su više pozitivna nego negativna, prosečan odnos je oko 70% -30%, od čega se prva cifra odnosi na pozitivna isksutva, sudeći po svedočenjima na internetu.

Za sam kraj, bitno je naglasiti da do sada nisu zabeležena nikakva neželjena dejstva nakon uzimanja ovog čaja. Nuspojave takoreći ne postoje, jedino što se preporučuje je to da trudnice budu obazrive sa ovim čajem, i da ne preteruju sa količinom.

Da li ste već pili čaj od zdravca, u koje svrhe? Napišite nam kako vam je pomogao, neka vaše iskustvo bude još jedno koje će pružiti drugima tračak nade. Ukoliko tek počinjete sa ispijanjem čaja, želimo vam da što pre primetite prve rezultate! Podelite sa nama lepe vesti!

https://sanportal.info/wp-content/uploads/2018/01/crveni-zdravac.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2018/01/crveni-zdravac-150x150.jpgadminBiljePOVEĆAVA PLODNOST I LEČI MNOGE BOLESTI Da li znate da se biljka crveni zdravac (Geranium robertianum) smatra najboljim prirodnim sredstvom za rešavanje problema neplodnosti? Ova višegodišnja zeljasta biljka najviše raste u brdovitim vlažnim predelima i u narodu se još od davnina konzumira kao sirup ili kao čaj. U nastavku ćemo vam...