parfe torta receptParfe torta potrebni sastojci:

Biskvit:

3 jaja
7 kašika šećera
7 kašika brašna
2 kašike kakaa
5 kašika mlijeka pomješanog sa rumom

Tamna krema:

10 kašika šećera
300 ml. vode
3 žumanjka
2 jaja
200 gr. tamne čokolade
250 ml. slatke pavlake
3 kesice želatine

Svetla krema:

10 kašika šećera
300 ml. vode
3 žumanjka
2 jaja
200 gr.bjele čokolade
250 ml. slatke pavlake
3 kesice želatine

Glazura:

50 gr. čokolade
2 kašike ulja

Parfe torta recept za pripremanje:

Biskvit dobijamo tako što bjelanca umutimo sa šećerom u čvrst snjeg, dodamo žumanca, brašno, kakao. Pečemo u okruglom kalupu oko 25 cm. Pečen i ohladjen biskvit poprskati rumom i mlijekom.

Tamna krema:

Šećer i vodu lagano kuvati, umutiti 2 bjelanca iposebno 5 žumanaca. Sirup od šećera lagano dodavati belancima pa potom i žumanca spojiti sa ušećerenim bjelancima. Ovu smjesu mješati varjačom ne miksati.Ostaviti da se ohladi, pa u hladno dodati umućenu slatku paavlaku i na kraju želatin. Ovu masu staviti u okrugao kalup mjere kao što je i onaj od biskvita, iostaviti da se dobro stegne i ohladi.

Svetla krema:

Sve isto kao za tamnu samo što je čokolada bela. Takodjer i ova krema mora da stoji u istom kalupu kao tamna krema i biskvit.

Obe kreme kad su se stegle staviti na biskvit prvo tamnu pa svetliju. Rastopiti čokoladu sa uljem i ovom glazurom šerati tortu.

loading...

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2014/05/parfe-torta-recept.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2014/05/parfe-torta-recept-300x227.jpgadminReceptitorteParfe torta potrebni sastojci: Biskvit: 3 jaja 7 kašika šećera 7 kašika brašna 2 kašike kakaa 5 kašika mlijeka pomješanog sa rumom Tamna krema: 10 kašika šećera 300 ml....