Da li ste čuli za 3D štampače? One su revolucionarne mašine koje znaju da štampaju sve i svašta. Samo izmislite neki predmet i pripremite štampač za rad. Ako ste gladni ili želite poseban slatkiš, evo rešenja. I to će za kratko vreme da Vam servira na tanjir.

Za one koji ne znaju šta je 3d štampač potvrđujemo da je nešto sasvim neobično, novo i fenomenalno koji ima siguran uspeh u bilo kojoj proizvodnji. Najlakše se definiše kao štampač koji može da vam “odštampa” svaki predmet koji zamislite i to po ceni materijala koji utroši tokom rada. Tehnologija postoji već par godina i cene su se kretale oko 5-50.000 evra. Sada su cene drastično pale jer su se kinezi dohvatili posla.
stampac
Proces štampanja počinje od preciznog skeniranja i ono može da traje od par sati i do nekoliko dana u zavisnosti od kompleksnosti objekta koji se snima. Pomoću posebnog programa se može kreirati stvarčica, predmet ili hrana koju želimo napraviti. Računarska obrada snimljenog objekta traje oko jednog dana, a sam proces izrade može da potraje i nekoliko dana. Materijal koji se koristi za izradu predmeta zavisi od proizvođača štampača.

Istraživači koji rade na 3D štampačima lansirali su prvi štampač hrane za domaću upotrebu. Nazvan je “Fudini”, tvrde da predstavlja kombinaciju “tehnologije, hrane, umetnosti i dizajna”, a može da napravi bilo koju hranu. Potrebno je da se mašina dopuni sa svežim namirnicama koji će biti upotrebljeni za pripremanje hrane.

Najslađe fantazije su Vam na dohvat ruke sa CHEFJET 3D PRINTER-om. Od sada ćete moći da pripremite svoje slatkiše uz pomoć 3D štampača. Umesto plastike, on kao sirovinu koristi mešavinu vode, šećera i jestive boje za kreiranje jestivih figura. Za gurmane je na raspolaganju i skuplja varijanta, ChefJet Pro, koji može da štampa hranu u raznim ukusima.

Kompanija ChocaByte iz Sidneja osnovana je sa namerom da napravi 3D štampač čokolade. Sada možete da ga poručite za samo100 dolara. Ovaj štampač radi na veoma jednostavnom principu, a to je da izrađuje predmete od čokolade koji su maksimalnih dimenzija 5,8 x 2,54 x 2,54 cm. Poseduje oko 100 vrsta unapred napravljenih šablona.
Šta reći drugo, nego PRIJATNO!

loading...

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2014/11/stampac.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2014/11/stampac-300x300.jpgadminZanimljivostiDa li ste čuli za 3D štampače? One su revolucionarne mašine koje znaju da štampaju sve i svašta. Samo izmislite neki predmet i pripremite štampač za rad. Ako ste gladni ili želite poseban slatkiš, evo rešenja. I to će za kratko vreme da Vam servira na tanjir. Za one...