Nakon što auto škola, polaganje testova i vozačkog ispita ostanu iza Vas, slede pravi probni testovi Vas kao vozača, i Vaše formiranje u ovoj novoj ulozi. Sigurni smo da ste obuku završili sa najvećim mogućim uspehom, ali i da i dalje imate neka pitanja.

Naime, mnogi vozači početnici imaju različite nedoumice, ali i često prave greške. Zato iskusni instruktori savetuju na šta da obratite pažnju i odgovaraju na često postavljana pitanja.

Kako voziti kućnog ljubimca

Sigurni smo da Vam do sada nije palo na pamet da ovo pitanje postavite instruktoru u auto školi koju ste pohađali, ali često se početnici u vožnji susreću sa nedoumicom kako treba voziti kućnog ljubimca ili to pogrešno rade.

auto-skola

Profesionalci skreću pažnju da je jedna od najčešćih grešaka ostavljanje ljubimca u vozilu ili njegova vožnja pored otvorenog prozora. Kako i jedan i drugi slučaj mogu dovesti do bolesti Vašeg kućnog ljubimca, savet je da o ovome vodite računa.

Svakako, ljubimca ne bi trebalo odmah voziti na duži put, čak ni onda kada steknete dovoljno iskustva u vožnji, već ga treba pripremiti na kraćim putovanjima. Tako ćete se istovremeno i sami uvežbati.

Kako da savladate strah od vožnje

Strah od vožnje je čest razlog zbog kog polaznici auto škola ili prerano odustaju ili, pošto ipak polože vozački ispit, više nikada ne sednu za volan.

Naš je savet da najpre nađete instruktora koji će Vam odgovarati. Ako ste već položili vožnju, onda uvek možete uzeti dodatne časove kako biste se osećali sigurnije. Njih svaka auto škola ima u ponudi, tako da nema bojazni da ih nećete naći.

Dalje, treba da vežbate – što više vremena budete provodili za volanom, manje će Vam vožnja delovati opasno. Samo hrabro, možete Vi to!

Ne zaboravite na kočenje

Zvuči kao očigledan savet, ali instruktori skreću pažnju da „sveži“ vozači, čak i onda kada ih izabrana auto škola dobro nauči vožnji, često ne koče kako treba.

Naime, kočnicu morate pritiskati čvrsto i samouvereno, te se trudititi da vozite u udobnoj obući, kako bi Vam bilo lakše i praktičnije. Vodite računa i da Vam sedište bude na optimalnoj udaljenosti, ni preblizu ni predaleko, te ga uvek podešavajte prema sopstvenoj visini.

Svi ovi saveti i sve ove radnje znače Vašu bezbednost, koju ni u jednom trenutku ne biste smeli da ugrozite.

Kako da se ponašate pre nego što sednete za volan

Najpre, trudite se da budete naspavani i siti. Svaka auto škola skrenuće Vam pažnju na važnost koncentracije u vožnji, jer čak i mala nepažnja može biti fatalna. Zato se nemojte igrati i povedite računa o sebi.

Nema sumnje da ste već bezbroj puta čuli i da se za volan ne seda pod dejstvom alkohola. Mnogobrojne kampanje u kojima je sasvim sigurno učestvovala i Vaša auto škola svakodnevno skreću pažnju, ali nije naodmet još jednom to ponoviti, pre svega zato što se često dešava da mlade vozače povuče društvo.

Vi nemojte biti jedan od njih. Bolje se okrenite taxiju ili gradskom prevozu, ma koliko Vas koštalo novca i vremena, jer to činite radi svačije bezbednosti – i sopstvene, i saputnika, i ostalih učesnika u saobraćaju.

Srećan Vam prijem među vozače!

loading...

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2016/09/auto-skola.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2016/09/auto-skola-150x150.jpgadminZanimljivostiNakon što auto škola, polaganje testova i vozačkog ispita ostanu iza Vas, slede pravi probni testovi Vas kao vozača, i Vaše formiranje u ovoj novoj ulozi. Sigurni smo da ste obuku završili sa najvećim mogućim uspehom, ali i da i dalje imate neka pitanja. Naime, mnogi vozači početnici imaju različite...