nepecena cokoladna tortaNepečena kremasta čokoladna torta sa piškotama i plazma keksom koja se ne peče. Uživajte!

Za ovu nepečenu čokoladnu tortu potrbni su sledeći sastojci:

veća kutija piškota

100gr čokolade za kuvanje

2 kašike butera

1 nadev

250gr butera

200 gr šećera

150 gr mlevenog plazma keksa

2oo gr mlevenih oraha

6 žumanaca

decilitar soka od pomorandže

2 nadev

6 belanaca

18 kašika šećera

sok od pola limuna

Nepečena čokoladna tort sa keksom i piškotama pripremanje:

Istopiti čokoladu sa buterom i u to umakati piškote i ređati na dnu kalupa i sa strane na zidove kalupa.

Za prvi nadev umutiti razmekšali buter sa šećerom, pa dodati mleveni plazma keks, mlevene orahe, žumanca i voćni sok, pa sve sipati u kalup preko dna pokrivenog piškotama.

Za drugi nadev ulupati belanca u čvrst sneg, umešati 12 kašika šećera i sok od pola limuna. U suvoj šerpi istopiti 6 kašika šećera i sok od pola limuna da bude svetlo braon, pa ga postepeno, u mlazu, sipati u sneg od belanaca uz neprestano mešanje da se dobro sjedini. Ovaj nadev sipati preko prvog i ostaviti da se stegne. Po želji ukrasiti tortu.

loading...

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2014/05/nepecena-cokoladna-torta.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2014/05/nepecena-cokoladna-torta-300x264.jpgadminReceptičokoladne torteNepečena kremasta čokoladna torta sa piškotama i plazma keksom koja se ne peče. Uživajte! Za ovu nepečenu čokoladnu tortu potrbni su sledeći sastojci: veća kutija piškota 100gr čokolade za kuvanje 2 kašike butera 1 nadev 250gr butera 200 gr šećera 150 gr mlevenog plazma keksa 2oo gr mlevenih oraha 6 žumanaca decilitar soka od pomorandže 2 nadev 6 belanaca 18 kašika šećera sok...