Ako obožavate DIY projekte, onda Vam je sigurno do sad palo na pamet da za izradu različitih predmeta može odlično da posluži dugmad. Ipak, ako ste se trudili da različitu dugmad ušivate, sigurno je da Vam je bilo potrebno mnogo vremena. Umesto toga, predlažemo Vam da dugmad iskoristite mnogo jednostavnije i kreativnije, te da uz dugmad napravite male slatke predmete koji će osvežiti Vaš dom i biti odličan poklon u raznim prilikama – evo i kako.

Dugmad za uskršnje ukrase

Uskrs je praznik kome se svi raduju i koji pada u najlepše doba godina, te proleće može biti jedan od motiva uskršnjih ukrasa. Tako ćete veoma lako napraviti cvetiće ako dugmad iste boje i veličine zalepite u krugove, u čijem centru bi trebalo da se nađe zelena dugmad. Pored cveća, dugmad Vam može odlično poslužiti i da, zalepljena na papir, formira oblik zečića koji će sigurno oraspoložiti sve članove porodice.

Za one malo umešnije, predlog je dugmad različitih boja, veličina i teksture koja će formirati oblik ptičica. Nakon što dugmad zalepite na čvršći papir u nekoj od navedenih formi, možete iseći oblik i posaviti ga u držač za papir. Tako će Vaša uskršnja jaja dobiti slatke male pratioce, a Vaša trpeza originalnu dekoraciju.

Dugmad na čestitkama za Dan zaljubljenih

Za čestitke i sitne poklone za Dan zaljubljenih ne morate trošiti mnogo novca. Uvek je najbolji onaj poklon koji smo sa pažnjom pravili, a u tome će Vam najbolje pomoći upravo dugmad. Za početak, možete birati crvenu dugmad koju ćete u formi srca ili balona lepiti na čestitke. U ovom slučaju, potrudite se da nađete dugmad različite veličine, kako bi čestitka što otkačenije izgledala.

U drugom slučaju, dugmad u crvenoj i beloj boji, a opet u formi srca, možete lepiti na manje čaše i od njih napraviti originalne svećnjake. Oni malo veštiji mogu iskoristiti dugmad tako što će ga zašiti na platno u obliku srca u okviru kog će ispisati inicijale, a zatim uramiti. Ovakva dugmad može biti i dodatno ukrašena čipkom, cirkonima ili nekim drugim detaljem. Jednostavno i primamljivo.

Dugmad za novogodišnje i božićne praznike

Novogodišnji i božićni ukrasi u klasičnim varijantama će, ako iskoristite dugmad, dobiti i sasvim originalne pratioce u okviru prazničnog dekora. Veoma lako možete kombinovati zelenu dugmad nanizanu tako da se dugmad najveće veličine nalazi na dnu, a sve manja dugmad ka vrhu, što će imitirati izgled male jelke. Ovako nanizana dugmad na samom vrhu mogu imati i malu zvezdu.

Uz klasične ukrase koje Vam može pomoći da napravite zelena i crvena dugmad, predlog je da iskoristite i belu dugmad koju sigurno imate u kući. Njoj možete dodati i srebrnu ili dugmad koju ćete lako naći u svakoj bolje opremljenoj pozamanteriji, kao to je Modellina.

Kada nabavite ovakvu dugmad, možete je lepiti u formi mesecai zvezdice i ovakve sličice uramiti, te ih iskoristiti kao ukrase za jelku ili kao dodatne ukrase novogodišnje ili božićne trpeze. Takođe, veoma zanimljivo će izgledati i bela dugmad lepljena ili ušivana u formi Sneška Belića, koji će bez sumnje podjednako obradovati i mlađe i starije ukućane.

loading...
adminZanimljivostiAko obožavate DIY projekte, onda Vam je sigurno do sad palo na pamet da za izradu različitih predmeta može odlično da posluži dugmad. Ipak, ako ste se trudili da različitu dugmad ušivate, sigurno je da Vam je bilo potrebno mnogo vremena. Umesto toga, predlažemo Vam da dugmad iskoristite mnogo...