saveti za farbanje koseNajbolji saveti za farbanje kose kod kuće:
Ako ste nedavno počeli da eksperimentišete s farbanjem kose kod kuće, ili nameravate da to pokušate da biste uštedeli novac, donosimo vam nekoliko saveta koji mogu da vam budu od velike pomoći. Uz ove savete
moći ćete u udobnosti svog kupatila da postignete slične rezultate kao da ste bili na farbanju kose u frizerskom salonu, a uštedećete novac za neke druge stvari.

Farbanje kose kod kuće saveti

Prilikom izbora boje za kosu nikada se nemojte odlučiti za onu koja je za više od dve nijanse svetlija ili tamnija od vaše prirodne boje. Ako prekršite ovo pravilo, rizikujete da se razočarate, ili čak da rezultat bude katastrofalan, jer je, za razliku od farbanja u salonu, proizvod prethodno mešan, pa je nemoguće kontrolisati zapreminu peroksida.
Polutrajna boja za kosu odlična je opcija za one koji samo žele da eksperimentišu, ali ovakvim bojama kosu ne možete da posvetlite, već samo da je potamnite i pokrijete sede.

Imate problema s pronalaskom prave nijanse? Proizvođači boja za kosu imaju svoje kataloge, koji se mogu pronaći i na internetu. Ako je nijansa koju želite suprotna vašoj prirodnoj boji kose (sećate se prvog saveta?), najbolje bi bilo da za prvo farbanje ipak posetite frizera.
Ako nikada ranije niste sami farbali kosu kod kuće, važno je da vežbate. Dan pre farbanja testirajte svoju veštinu koristeći rukavice, četku i regenerator. Pravite iste pokrete kao kod farbanja i naučite kako da nanesete proizvod na celu kosu, od korena do vrhova.
Pre nego što se prvi put počastite pramenovima kod kuće, izdvojite pramenove debele pola centimetra sa obe strane kose. Započnite s farbanjem ispod tih izdvojenih pramenova. Na ovaj način ćete prikriti greške ili mesta na kojima pramen niste ofarbali skroz do korena.

Nema ništa gore od upropašćene odeće ili fleka na podu koje je ostavila farba za kosu. Zato za potrebe ovog “projekta” obucite neku staru majicu,za koju vam nije važno hoće li biti uništena, i svakako se pobrinite da vam pri ruci bude stari peškir kojim ćete obrisati ono što vam se eventualno prospe po podu.

Na samu ivicu rasta kose nanesite bogat sloj hidratantne kreme koja će poslužiti kao barijera, da vam boja ne bi oštetila kožu lica. Samo vodite računa da kremu nanesete na kožu, a ne na koren kose, jer se boja na tim mestima neće dobro primiti, pa biste mogli da budete neravnomerno ofarbani.
Ukoliko boju za kosu nanesete na nedavno oprano, odnosno čisto teme, sam postupak farbanja će vas više peći i biće mnogo neprijatniji. Zato farbu uvek nanosite na neopranu kosu. Prirodna ulja će zaštititi vlasište od proizvoda za farbanje. I ne brinite, boja je uvek dovoljno jaka da se bez problema probije i kroz slojeve proizvoda za oblikovanje kose.

Farbanje guste i duge kose može da traje jako dugo, nemojte se zbog toga nervirati i preskakati pramenove. Pokušajte da podelite kosu na pet delova, da biste mogli lakše i brže da je ofarbate.Pustite pramen, obojite ga, a onda ga ponovo zakačite tako da vam ne smeta kad radite na drugim delovima kose.
Izrastak s pramenovima možda deluje moderno, ali sam proces puštanja kose nije toliko estetski privlačan. Farbajte koren kod kuće svake četiri nedelje.
Bilo da farbate kosu kod kuće ili ne, pažljivo čitajte uputstva. Ako na kutiji piše da boju držite pet minuta na krajevima kose, onda držite baš toliko, ne duže. Vrhovi bi mogli da budu dve nijanse tamniji nego koren, jer su osetljiviji, a svi znamo da je trend upravo suprotan – tamniji koren i svetliji vrhovi.
Četke i plastične posudice pomoći će vam pri preciznijem nanošenju boje. Zato je bolje da odaberete tu varijantu umesto rukavica i bočica za nanošenje.

Ako vam je boja ispala previše tamna,pravac u kuhinju. Deterdžent za pranje sudova je dovoljno jak da ukloni deo te tamne boje. Operite kosu dva do tri puta deterdžentom da biste je posvetlili.

loading...

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2014/01/saveti-za-farbanje-kose.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2014/01/saveti-za-farbanje-kose-300x239.jpgadminNega i lepotaNajbolji saveti za farbanje kose kod kuće: Ako ste nedavno počeli da eksperimentišete s farbanjem kose kod kuće, ili nameravate da to pokušate da biste uštedeli novac, donosimo vam nekoliko saveta koji mogu da vam budu od velike pomoći. Uz ove savete moći ćete u udobnosti svog kupatila da postignete slične...