Iako Vam možda ne deluje dovoljno inspirativno, kupatilo je zapravo prostor najpogodniji za promene koje ne zahtevaju previše ulaganja. Često zanemarivana u mnogim enterijerima, ova prostorija najpodesnija je za igru i kreativnost različitim bojama i oblicima. Ono na šta jedino morate voditi računa jeste veličina kupatila, jer manje kvadrature zahtevaju vizuelno proširivanje i ne trpe detalje, dok su veći prostori pogodni za različite kombinacije. U zavisnosti od boje Vaših pločica, poigrajte se drugim bojama koje će se uz njih uklopiti, nabavite nove prostirke za kupatilo i napravite ili uložite nešto novca u novu policu na kojoj ćete odlagati sitnice.

prostirke za kupatilo

Drugačije boje

Za osvežavanje izgleda ovog prostora, ne treba da razbijate pločice ili nabavljate novu kadu ili tuš kabinu. Biće potrebno samo da nove detalje koje unosite birate pametno i u tonovima komplementarnim boji pločica. Osnovna bela dozvoljava poigravanje detaljima jarkih nijansi, kao i sivom i crvenom, te setove dozera za kupke i šampone možete postaviti u ovim bojama. Kao prilično česta u našim kupatilima, izdvaja se svetloplava boja pločica, uz koje se najbolje kombinuju bež elementi. Uz šarene pločice obavezno kombinujte jednobojne detalje strogih formi, kao što su četvrtasto ogledalo i pravougaone prostirke za kupatilo, bez obzira na njegovu veličinu, kako se enterijer ne bi rasuo u drugačijim elementima.

Nove prostirke za kupatilo

Za promenu stila svog kupatila, najbolje će biti da krenete od prostirke za kupatilo. Ovaj predmet neophodan je u svim malim i velikim prostorima i čini da kupatilo deluje toplije. Odlično se uklapa i u manje kvadrature, a jedino o čemu bi u tom slučaju trebalo brinuti jeste veličina i oblik prostirke za kupatilo. Neka ona bude što manja, tanja i kvadratastog oblika, jer okrugle forme vizuleno skraćuju pod. Obrnuto važi za veća kupatila, jer tada prostirke za kupatilo mogu biti veće, sa raznim šarama, okrugle i rađene od debljih materijala. Nemojte mešati oblike prostirke za kupatilo – ako ste se rešili za jednu formu, ostanite joj verni. Posebno simpatičan izbor su etno printovi i prostirke za kupatilo sa resama, koje se dobro uklapaju u standardna bela kupatila. I ovde važi pravilo – manje je više. Tako se trudite da izbegavate prostirke za kupatilo sa mnogo boja ako su u kupatilu već zastupljeni šareni detalji, odnosno one bogatih dezena kako biste razbili jednobojnost. Ne zaboravite da su novi detalji zapravo poigravanje prostorom, te dajte mašti na volju.

Police i dodaci

Ako ste se odlučili za detalje u bogatstvu boja i šarene prostirke za kupatilo, u tom slučaju birajte kupatilske police u istoj boji u kojoj su i Vaše pločice. Standardna bela dobro izgleda na otvorenim policama gde možete sortirati sve potrebne detalje, dok se svetloplava može koristiti za vrata visećih ormara sa maštovitim, šarenim ručkama. Pored polica, možete nabaviti i džepove u boji istoj tonu prostirke za kupatilo, ili pak u potpuno kontrastnoj, kako biste stvorili komunikaciju među svim predmetima. Važno je sve dobro uklopiti – novac je tu manje bitan, jer kreativnost igra glavnu ulogu. Verujte, lako je! Samo pustite ideje da isplivaju, možda već prilikom sledećeg tuširanja.

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2015/07/prostirke-za-kupatilo.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2015/07/prostirke-za-kupatilo-150x150.jpgadminenterijerEnterijerIako Vam možda ne deluje dovoljno inspirativno, kupatilo je zapravo prostor najpogodniji za promene koje ne zahtevaju previše ulaganja. Često zanemarivana u mnogim enterijerima, ova prostorija najpodesnija je za igru i kreativnost različitim bojama i oblicima. Ono na šta jedino morate voditi računa jeste veličina kupatila, jer manje kvadrature...