Bojler je jedan od najkorisnijh kućnih uređaja, ali i jedan od najopasnijih. Kao što i sami znate bojler je najopasniji onda kada se pokvari ili onda kada nije na pravi način ugrađen ili ako postoji problem sa instalacijama u vašem domu. Zato je vlro važno da od samog početka znate kakva je situacija sa električnim instalacijama. Ukoliko ste kupili stan ili ga iznamljujete, onda obavezno pre useljenja pozovite električara da proveri ove stavke, kako biste bili potpuno mirni. Međutim, nekada i kada se na početku pokaže da je sve u redu, bojler često može da se pokvari i zato je tada najbolje da što pre rešite problem, a ne da dozvolite da proizvede mnogo veću štetu. Iz tog razloga treba biti i upoznat sa cenama kada je servis bojlera u pitanju.

popravka bojlera

Najmanje intervencije i popravke su najjeftinije – do 1500 dinara

U najmanje intervencije se ubrajaju popravke prekidača, sigurnosnih ventila, zamena žica i slično. Neke od ovih stvari možete i sami da popravite, ukoliko imate sličnog iskustva. Ukoliko nemate, onda bi najbolje bilo da se obratite stručnom licu za pomoć, odnosno električaru. Pojedini električari nude mogućnost dogovora u vezi sa cenom. Tako na pojedinim sajtovima električara postoji opcija da ih pozovete kada su manje intervencije u pitanju, kako biste se u dogovoru sa njim usaglasili oko cene.

To znači da je najbolje da se i za najmanje popravke obratite električaru, jer vas neće mnogo koštati, ali ćete biti najsigurniji kada kvar popravi stručnjak.

Zamena svih vrsta grejača

Ukoliko vam se desilo da je vaš bojler zagrejao vodu na mnogo veću temperaturu od one na koju je podešen ili ukoliko je bojleru potrebna cela noć da zagreje vodu, onda postoji određeni problem. Takođe, ukoliko bi vam se ovo desilo jednom ili više puta, postojala bi mogućnost da grejač u potpunosti prestane da radi. Zato je potrebno da čim uvidite i sitne neregularnosti kada je grejač, odnosno sam bojler u pitanju, pozovete električara. Nekada mogu da se javi neki problemi koji ukazuju na jednu stvar, a da zapravo bude nešto sasvim drugo. Vi to ne možete da znate sa sigurnošću, ukoliko ne poznajete tu materiju. Ove popravke, odnosno zamene, električari naplaćuju od 1900, pa sve do 3500 dinara u zavisnosti od specifičnosti kvara.

 

Zamena termostata i brinoks creva – od 1200 do 2500 dinara

I u ovim slučajevima cena popravke varira, a sve u zavisnosti od kvara. Kada dođe do kvara termostata, to najverovatnije znači da je došlo do kratkog spoja na grejaču. Postoje i načini da proverite da li je kvar u termostatu, ali ukoliko to nikada do sada niste radili, onda taj posao bolje prepustite električaru. Imajte u vidu da ukoliko dođe do kvara na termostatu, obično se ne izvodi popravka, već je poželjna zamena. Isti je slučaj i sa brinoks crevima, gde ukoliko nastane kvar, električar obično vrši zamenu.

Čišćenje kamenca i bojlera – od 2000 do 3000 dinara

Na pojavu kamenca u vašem bojleru ukazuju sledeći faktori: voda se slabije greje, čujete povremeno da nešto pucka u vašem bojleru, vruća voda se brzo potroši. Ukoliko ništa ne preduzmete, to znači da će vremenom bojler koristiti više struje kako bi uspeo da zagreje vodu, ali efekat neće biti isti. Što znači da će se vaši računi povećati, a problem samo produbiti. Kada se već dese spomenuti faktori to znači da se veća količina kamenca nakupila u vašem bojleru i da je krajnje vreme da pozovete električara. Dobra stvar je što nakon čišćenja kamenca u vašem bojleru, bar naredne dve godine ne morate da razmišljate o tome.

Montaža bojlera i zamena kazana bojlera

Kada je u pitanju montaža bojlera to će vas koštati ne više od 2000 dinara. Međutim, cene variraju kada je u pitanju zamena kazana bojlera, pa tako mogu da se kreću od 2500 dinara, pa čak do 4000 dinara, a možda i više. Zato je važno da se informišete o cenama, pre nego što pozovete električara.

loading...

loading...
adminZanimljivostiBojler je jedan od najkorisnijh kućnih uređaja, ali i jedan od najopasnijih. Kao što i sami znate bojler je najopasniji onda kada se pokvari ili onda kada nije na pravi način ugrađen ili ako postoji problem sa instalacijama u vašem domu. Zato je vlro važno da od samog početka...