kako urediti kupatiloBez obzira na veličinu i način uređenja, za kupatilo je najvažnija besprekorna čistoća. Najbolje je da pod i zidovi budu obloženi keramičkim pločicama, u boji usklađenoj s bojom sanitarija.

Ako potpuno oblaganje zidova pločicama predstavlja prevelik izdatak, možete se odlučiti za pločice do visine od 160 cm, ali na svim zidovima u kupatilu.
Svi toaletni predmeti koji se nalaze u kupatilu moraju da budu i posle upotrebe čisti i postavljeni na svoje mesto. Zato je važno da postoji dovoljan broj polica i ormarića za odlaganje.
Iznad ili pored ogledala mora postojati dovoljno jako rasvetno telo. Takodje je važan i utikač za struju.
Osim osnovnih sanitarija i ogledala s policom, u kupatilo možete da postavite vagu, vešalicu, mašinu za pranje veša i korpu za odlaganje prljavog rublja.
Ispred kade i WC šolje treba postaviti prostirače od materijala koji može često da se pere.
Za sanitarni čvor je neophodna dobra ventilacija. Ako nemate prirodnu ventilaciju u ovoj prostoriji, treba obratiti pažnju na često provetravanje.
Postarajte se da sve bočice i posude sa sredstvima za higijenu budu van domašaja male dece.

Iskoristite prirodnu svetlost vašeg kupatila ako za to postoji mogućnost. Čak i mala kupatila mogu biti, opuštajuća i prijatna ako dobiju dobru prirodnu svetlost .Ako je moguće , nemojte prikrivati svoje prozore sa tamnim zavesama ili roletnama .

postavite zavese ili roletne svetlih boja poput ovsene kaše ili krem , proverite da li su dovoljno debele da obezbede intimnost , ali dovoljno tanake da puste nešto svetla unutra
Takođe bi mogli staviti zavese koje pokrivaju samo donju polovinu svog prozora , puštajući svetlost u kupatilo preko gornje polovine.
Ako se vaše kupatilo nalazi daleko od pogleda drugih ljudi , samo napred ,otvorite zavese ili roletne da pustite svetlo unutra.

Zamenite žućkasta plafonska svetla .Ako imate staromodna , tupa žuta plafon svetla – koja većina kupatila i ima -jednostavan način da transformišete vaše kupatilo je da promenite osvetljenje sa nečim modernim .Odaberite lagani luster koji pomaže da kupatilo bude u beloj svetlosti ,jer žuta svetlost izaziva da kupatila izgledaju sumorno i malo.
Mali luster je dobar izbor za malo kupatilo , dodaje eleganciju bez zauzimanja previše prostora .

Izaberite boje boje mudro .Krečeći kupatilo sa visoko kontrastnim bojama o odnosu na pločice može da učini da izgleda manje , tako da treba izabrati boju koja nije previše različita od vaših kupatilskih pločica . Na primer , ako imate krem pločice zidovi obojeni tamno plavo mogu učiniti da se u kupatilu osećate klaustrofobično ,zato izaberite nijansu koja ide uz krem , breskvu , bledo plavu , ili drugu boja koja nije prejakog tona.

Ako više volite smelije boje , razmislite o bojenju zidova neutralnim bojama i dodavanjem više šarene obloge ili granice .
Takođe bi mogli naslikati samo jedan zid jačom bojom a ostavite tri zida neutralna.

loading...

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2013/12/kako-urediti-kupatilo.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2013/12/kako-urediti-kupatilo-300x247.jpgadminenterijerEnterijerBez obzira na veličinu i način uređenja, za kupatilo je najvažnija besprekorna čistoća. Najbolje je da pod i zidovi budu obloženi keramičkim pločicama, u boji usklađenoj s bojom sanitarija. Ako potpuno oblaganje zidova pločicama predstavlja prevelik izdatak, možete se odlučiti za pločice do visine od 160 cm, ali na...