dnevni boravak uredjenjeDnevni boravak
Dnevna soba je centralna prostorija stana, mesto na kojem porodica provodi najviše vremena. Ova prostorija teba da obuhvati više potreba porodice: dnevni boravak, društveni život, rad, eventualno ručavanje i spavanje (ukoliko ne postoji posebna spavaća soba).

Nameštaj i uređenje dnevne sobe zavisiće od potreba dnevnog života.
Dnevni odmor, kao i društveni život, zahtevaju garnituru za sedenje: kauč s foteljama i niskim stočićem.Regal je prateći element koji može da ima sledeći sadržaj: police za knjige, televizor i/ili muzički stub, zatvorene police za staklo, bife, garderobni orman, fioke za sitnice i radni sto. Najpogodniji su regali koji se sastavljaju iz elemenata, jer to omogućava da se iskombinuju oni elementi koji najviše odgovaraju potrebama porodice.
Elemente za sedenje i regal svakako treba uskladiti prema stilu i boji.
Garnitura za sedenje obično se smešta uz prozor ili izlaz na terasu, na koji se stavljaju zavese do poda, naročito ako se tu nalazi radijator.
Ako će porodica u dnevnom boravku i ručavati, trpezarijski sto i stolice treba da se nalaze u blizini vrata koja ih povezuju s kuhinjom.

Nameštaj treba rasporediti tako da ostane što više prostora za slobodno kretanje.
Osvetljenje u dnevnoj sobi treba prilagoditi pojedinim grupama nameštaja.
Garnitura za sedenje zahteva centralno osvetljenje. Rasvetno telo se postavlja iznad stočića, dovoljno visoko da ne zaklanja pogled između sagovornika. Garnitura za ručavanje zahteva rasvetno telo postavljeno centralno ili na zid. Kod radnog stola potrebna je posebna lampa koja će bacati svetio na radnu ploču. Ukoliko ova prostorija služi i za spavanje, potrebno je predvideti i lampu za čitanje u krevetu.

Dekoracija dnevnog boravka
Kada dekorišete dnevni boravak , ne bojte se od jarkih boja , ali i ne preterujte sa njima .Boje zidova bi trebalo da se uklope sa bojom sofe , fotelje i drugih krupnih komada nameštaja.Na taj način , možete lako da zamenite male stvari kada nova šema boja bude na redu .Okviri za slike , tepisi , jastuci i zavese koji zauzimaju više prostora takodje treba po bojama treba da se slože sa zidovima i garniturom za sedenje.Boje nemoraju da budu iste ili slične ,mnogo bolji efekat je kad su kontrasne.Ogledala , stone lampe i plafonjere mogu pomoći protok svetla kroz prostor i dati poseban izgled dnevnom boravku.

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2013/12/dnevni-boravak-uredjenje.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2013/12/dnevni-boravak-uredjenje-300x196.jpgadminenterijerEnterijerDnevni boravak Dnevna soba je centralna prostorija stana, mesto na kojem porodica provodi najviše vremena. Ova prostorija teba da obuhvati više potreba porodice: dnevni boravak, društveni život, rad, eventualno ručavanje i spavanje (ukoliko ne postoji posebna spavaća soba). Nameštaj i uređenje dnevne sobe zavisiće od potreba dnevnog života. Dnevni odmor, kao i...