fleke i bele na koži1Jedan od većih faktora, koji doprinose tome da vaša koža izgleda starije nego što zapravo jeste, su tamne fleke ili crne pege. Te mrlje čine da vaš ten izgleda neujednačeno. Ali, postoje načini na koji možete izbledeti ove fleke i učiniti vaš ten čistijim.

Većina nas sanja o besprekornoj koži. Besprekorna koža nije samo pitanje izgleda tena, već više pitanje da li vaša koža poseduje tamne fleke ili ne. Crne pege ili tamne fleke mogu biti toliki problem koji vam može oduzeti predivan osećaj kože. Dakle, postoje različiti uzroci tamnih fleka. Da bi izbledele tamne fleke koje imate od rođenja, ili ih pak imate nekoliko godina, biće potrebno da se podvrgnete određenoj terapiji lekova ili kozmetičkim intervencijama. Lakše je rešiti se crnih mrlja koje su se nedavno javile.

Uzroci tamnih fleka

Crne fleke često mogu nastati usled prekomernog izlaganja Suncu.Poznate kao i staračke pege, pege od sunca ili jetrene pege, obično se javljaju na mestima na kojima je izloženost Suncu najveća. Tamne fleke mogu biti uzrok i hiperpigmentacije. Zapamtite, nepravilne tehnike brijanja takođe mogu biti uzrok tamnih fleka na koži. Postupalna hiperpigmentacija je veoma čest uzrok pojave pomenutih fleka. Hiperpigmentacija može biti posledica raznih drugih uzroka, uključujući sporedne efekte određenih lekova, antibiotika kao što su : tetracyclines, amiodarone, phenytoin.

Lekovi protiv crnih pega

Da bi se razumeo osnovni uzrok nastajanja ovih crnih fleka, zapamtite to da je konsultovanje dermatologa od suštinskog značaja. Samo one fleke nastale usled neposrednog izlaganja Suncu mogu se tretirati jednostavnim kućnim preparatima navedenim u nastavku teksta.. Ako su fleke sveže i male, vaš lekar vam može preporučiti adekvatnu terapiju preparatima iz kućne radinosti.U težim slučajevima, da bi mrlje izbledele, možda je potrebna i duža terapija lekovima.

Sok od limuna

Sok od limuna poseduje prirodne moći izbeljivanja. Redovno nanošenje limunovog soka na fleke, nekoliko dana, zna biti jako efikasno.Takođe, možete razrediti limunov sok dodavanjem vode u njega. Nanošenje mešavine ½ kašičice limuna i glicerina na pegu, zna biti jako korisno.Med i limun mogu zajedno učiniti čuda u borbi protiv tamnih pega. Pomešajte med i limunov sok i nanesite na pege redovno.

Ulja

Primena vitamina E, kokosovog , maslinovog, bademovog ulja i sandalovine zna biti jako korisna u lečenju spornih pega. Primenite neko od ovih redovno, umasirajte na pogodjene oblasti najmanje dvaput dnevno.

Pilinzi i pakovanja

Pomešajte prah sandalovine sa krastavcem i sokom od paradajza. Potom dodajte u njega nekoliko kapi limunovog soka. Dobro promešajte i nanesesite smesu u debelom sloju na pogođenu oblast. Takođe, korišćenje pilinga od mleka i ovasenih pahuljica pre spavanja je sjajan lek. Ostavite smesu da deluje 10 minuta i nakon toga je obrišite koristeći sunđer ili peškir. Pilinzi su najbolji odabir za umanjenje crnih pega. Oni su naročito dobri za lečenje tamnih fleka na rukama i nogama formiranih usled brijanja ili izlaganja Suncu.
Ukoliko redovno koristite ove preparate, shvatićete da su se tamne fleke smanjile ili potpuno izbledele. Ovakav tretman protiv tamnih fleka spravljen kod kuće treba sprovoditi nekoliko dana da bi se dobili zapaženi rezultati. Ukoliko i nakon nekoliko nedelja ne uočite nikakav rezultat, posetite dermatologa.Dermatolog će vam pregledati sporno područje i propisati terapiju znajući tačan urok vašeg problema.

loading...

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2014/12/fleke-i-bele-na-koži1.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2014/12/fleke-i-bele-na-koži1-300x193.jpgadminNega i lepotaJedan od većih faktora, koji doprinose tome da vaša koža izgleda starije nego što zapravo jeste, su tamne fleke ili crne pege. Te mrlje čine da vaš ten izgleda neujednačeno. Ali, postoje načini na koji možete izbledeti ove fleke i učiniti vaš ten čistijim. Većina nas sanja o besprekornoj koži....