9 Saveta za brži rast noktiju

Preparati za rast noktiju ne moraju da dolaze u lepim bočicama ili u formi paste. Možemo da ih napravimo kod kuće i da od njih dobijemo dugoročne rezultate što se ne bi moglo reći za neke komercijalne kozmetičke preparate. U ovom tekstu ćemo pričati o 9 trikova kojima možete ubrzati rast noktiju.

Postoje neki faktori koji sprečavaju rast noktiju kao što su cepanje nokta, lomljenje, slabi nokti. Postoje prirodni metodi koje možete primeniti da biste povratili jake i zdrave nokte kao što je pravilna ishrana i način života.

Da li ste spremni da otkrijete ove neverovatne prirodne preparate za brži rast noktiju ?

kako ubrzati rast noktiju prirodno

Sok od pomarandže

Odličan domaći preparat koji će ubrzati rast vaših noktijuna rukama illi nogama je  sok od pomarandže. Obilje vitamina C će ubrzati proizvodnju kolagena koji čini da vaši nokti vremenom postanu jači i zdraviji. Sok takođe sadrži velike količine folne kiseline koja poboljšava rast noktiju.

 • Napravite svež sok od pomarandže i sipajte ga u činiju.
 • Potopite nokte u činiju na 10-15 minuta.
 • Operite vrućom vodom, osušite i stavite neki prirodni ovlaživač kože.
 • Radite ovo najmanje jednom dnevno dok ne budete videli rezultate.

Sok od limuna

Baš kao i pomarandža i limun se smatra dobrim prirodnim preparatom za brži rast noktiju zbog obilja vitamina C. Takođe je dobar za ukljanjanje žutila i dodavanje sjaja noktima.

Pomešajte sok od limuna i maslinovo ulje. Zagrejte mešavinu i potopite nokte na 10-15minuta.

Trljanje noktiju parčetom limuna je takođe dobra ideja. Radite ovo 10 minuta i operite vrućom vodom. Osušite i stavite ovlaživač kože. Pre trljanja, pobrinite se da vaši nokti nemaju rane i posekotine da vas ne bi peklo.

Biotin

Puno vitamina je potrebno za brži rast noktiju i njihovo jačanje, uostalom kao i za sve aspekte koji se tiču našeg zdravlja. Jedan od najvažnijih je biotin koji stimuliše rast noktiju tako što poboljšava strukturu keratina.

1.Najbolji način da dođemo do biotina je da ga uvrstimo u našu ishranu u vidu oraha, soje, badema, paradajza, jaja.

2.Dodaci ishrani(suplementi) sa biotinom su takođe dostupni, ali pre njihove upotrebe konsultujte se sa lekarom.

Spor rast noktiju i drugi problemi sa njima se često dovodi u vezu sa nedostatkom biotina.

Paradajz

Paradajz sadrži visoke nivoe biotina i likopena koji će ubrzati rast noktiju, ojačati ih i dati im sjaj. Takođe sadrži vitamin A i C.  Najbolje je jesti sirov paradajz pošto će kuvanje ukloniti velike količine vitamina C.

Od paradajza možete napraviti sredstvo u koje ćete potopiti nokte a od kojeg će nokti brže rasti i biti duži.

 • Pomešajte sok od paradajza i eterično ulje od ruzmarina.
 • Potopite nokte na 5-10 minuta.
 • To će povećati vlažnost i boju noktiju.

Banane

Nije čudo što banane poboljšavaju zdravlje, primarno zbog velike sadržine kalijuma. Takođe sadrže silicijum dioksid i cink, koji poboljšavaju izgled noktiju i ojačavaju ih, kao i vitamin B6, još jedan koristan vitamin za nokte. Možete jesti samo banane ili ih dodati u ovsenu kašu ili žitarice da biste ubrzali rast noktiju.

Rastavić

Prema drevnim medicinskim ekspertima postoji puno biljki koje mogu ubrzati rast noktiju a jedna od najboljih u tu svrhu je rastavić. Pošto je izvor kalcijuma, silicijum dioksida i drugih korisnih minerala rastavić značajno doprinosi zdravlju vaših noktiju.

 • Spremite 2-3 šolje kuvane vode i dodajte kašičicu isušenog rastavića.
 • Sipajte to sve u činiju i ostavite da stoji 10-15 minuta.
 • Propustite tečnost kroz filter.
 • Potopite nokte u mešavinu na 20-30 minuta.
 • Radite ovo 4-5 puta nedeljno.

Za zdravlje noktiju je takođe dobro i piti čaj od rastavića od 1-2 puta dnevno.

Slatki krompir batat

Slatki krompir batat je veliki izvor beta karotena, antioksidanta koji je od velike važnosti za telo. Pojačava imunitet i čini nokte jačim i zdravijim. Beta karoten će biti konvertovan u vitamin A, čiji nedostatak dovodi do suvih i lomljivih noktiju.Batat je sada dodtupan i kod nas potražite ga u većim marketima.

 • Skuvajte cele batat krompire sa vodom u ekspres loncu u trajanju od 7-10 minuta.
 • Kada bude gotovo puštite da se ohladi i oljuštite.
 • Možete jesti i pečene i pržene slatke krompire takođe.

Ako uvrstite ovu izuzetnu hranu u vašu dijetu sigurno ćete imati jake i zdrave nokte.

Maslinovo ulje

Za brži rast noktiju je veoma važno da budu dobro hidrirani. Maslinovo ulje je jedan od najboljih domaćih preparata za rast noktiju. Prodire duboko u kožu  i na taj način je neguje a sa njom i nokte. Sadrži vitamin E koji pospešuje cirkulaciju koja zauzvrat leči oštećene nokte i pospešuje njihov rast.

 1. Stavite toplo maslinovo ulje na nokte, pre nego što legnete da spavate. Utrljavajte ulje od 5-10 minuta i ostavite da stoji preko noći. Možete staviti i rukavice da bi ste hidrirali nokte.
 2. Možete i potopiti nokte u toplo maslinovo ulje na 30 minuta.
 3. Radite ovo jednom ili dvaputa dnevno.

Voda

Dihidratacija ima velike posledice po zdravlje vaših noktiju, kao i uostalom na celo telo. Te posledice su obično zanoktice i slabi nokti. Da bi se sprečila dehidratacija preporučljivo je konzumirati od 8-10 čaša vode dnevno.

Takođe, jedite voće i povrće koje je bogato vodom. Ako je moguče izbegavajte čaj, kafu, alkohol i gazirana pića pošto će oni još više pogoršati dehidrataciju.

 

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2016/10/kako-ubrzati-rast-noktiju-prirodno.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2016/10/kako-ubrzati-rast-noktiju-prirodno-150x150.jpgadminNega i lepota9 Saveta za brži rast noktiju Preparati za rast noktiju ne moraju da dolaze u lepim bočicama ili u formi paste. Možemo da ih napravimo kod kuće i da od njih dobijemo dugoročne rezultate što se ne bi moglo reći za neke komercijalne kozmetičke preparate. U ovom tekstu ćemo pričati...