Kako se gradi poverenje u veziOsnove zdrave veze treba graditi, a za to je neophodno imati mudrosti da se uspostavi odnos poverenja. To se postiže ako se neguje iskrenost, pouzdanost, kontroliše ljubomora a problemi ne ostavljaju po strani

Da bismo se pored partnera osećali sigurno, a ne samo voljeno, potrebno je da mu verujemo i da se postavimo tako da on može nama da veruje. Ako je poverenje osnova zdrave veze, pitanje je kako se ono gradi. Stručnjaci kažu da su to mudrosti od kojih nam zavisi sreća u ljubavi, što ne znači da ne možemo njima da ovladamo. Evo šta nam preporučuju:

* Predvidljivost. Mnogi se zavaravaju da će čestim iznenađenjima učvrstiti odnos. Naprotiv, stabilnost i ravnomernost su daleko efikasniji od inovacija.

* Pouzdanost. Pokažite partneru da verujete da može da uradi neke stvari bez obzira na vreme i okolnosti, da znate da je pouzdan i da isto može da očekuje od vas. Na ovaj način ćete sigurno izgraditi poverenje.

* Iskrenost. Pre ili kasnije, pogotovo u dugim vezama, svaka laž ili prećutana istina izađe na videlo, što može da uništi poverenje, a onda i samu vezu. Sve što prećutite, iako deluje kao nebitno za vaš odnos, a onda se otkrije, partner će doživeti kao razočaranje u vašu ličnost.

* Bez poređenja sa bivšim ljubavima.
Loša iskustva iz prethodnih veza treba da ostanu u prošlosti, a ne da se koriste kao mera za ocenu sadašnjeg partnera. To je pogubno za svaki odnos, jer ne možemo da napredujemo dokle god prizivamo stare duhove.

* Vera u partnerove mogućnosti. Ako niste sigurni da može da uradi stvari koje očekujete od njega, potrebno je da mu to kažete i kroz pristojan razgovor pokušate da podignete njegov nivo samopouzdanja, a svoju veru.

* Kontrolisana ljubomora. Opravdano je kada na suptilan način obeležavamo svoju “teritoriju”, ali islednička pitanja i konstantni agresivni napadi zbog pogleda koji je partner uputio nekoj osobi ili se kulturno javio, loši su potezi za svaku priču.

* Priznavanje ličnih želja. Većina pravi grešku od početka, pa partneru nikada ne kaže šta zapravo želi. A očekivanje da će on sam to shvatiti uglavnom dovodi do kontraefekta. Tako se osobe bez razloga udaljavaju, umesto da jedno drugo usrećuju.

* Upotreba opravdanog “Ne”. Lepota veze je da se sve radi u duetu, ali ne preko svojih mogućnosti. Postoje stvari i trenuci kada je bolje priznati da nešto ne možeš, nego da radiš po svaku cenu, a zapravo sebi stvaraš muku.

* Suočenje sa problemima. Svaka nesuglasica koju ste ostavili po strani, kad tad će vas dočekati. Partneri često svesno zatvaraju oči pred problemima, ali oni im se uvek obiju o glavu. Samo njihovo blagovremeno rešavanje može da ojača međusobno poverenje

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2015/09/Kako-se-gradi-poverenje-u-vezi.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2015/09/Kako-se-gradi-poverenje-u-vezi-150x150.jpgadminseks i ljubavOsnove zdrave veze treba graditi, a za to je neophodno imati mudrosti da se uspostavi odnos poverenja. To se postiže ako se neguje iskrenost, pouzdanost, kontroliše ljubomora a problemi ne ostavljaju po strani Da bismo se pored partnera osećali sigurno, a ne samo voljeno, potrebno je da mu verujemo i...