mrlje na zubimaPoznato je da neke namirnice stvaraju mrlje na zubima, ali ih zbog toga ne treba izbegavati, jer su mnoge od njih zdrave za vaš organizam. Mi vam predstavljamo načine kako da sprečite pojavu mrlja na zubima posle konzumiranja ovih namirnica.

Čaj

Crni i tamni čajevi ostavljaju mrlje na zubima. Možete smanjiti rizik od mrlja ako u ove čajeve dodate mleko ili umesto njih pijete zeleni ili biljni čaj.

Bobičasto voće

Voće poput borovnica, kupina, malina ili trešanja, kao i sokovi od istog voća, mogu obojiti zube. Nakon svakog obroka očistite zube četkicom i koncem, jer kiselina iz ovog voća može oštetiti zubnu gleđ.

Crno vino

Između ispijanja vina otpijte po gutljaj vode koji ćete malo promućkati po ustima i zubima, jer kiselost iz vina može da zaprlja zube, ali i uništi zubnu gleđ.

Tvrde bombone

Tvrde bombone ili lizalice stvaraju mrlje na zubima, zato ograničite unos ovih slatkiša, da bi izbegli trajne posledice.

Kafa

U šolju crne kafe dodajte mleka ili šlaga kako biste ublažili njen efekat i svakako ne zaboravite da popijete čašu vode posle kafe.

loading...

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2014/08/mrlje-na-zubima.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2014/08/mrlje-na-zubima-300x240.jpgadminNega i lepotaPoznato je da neke namirnice stvaraju mrlje na zubima, ali ih zbog toga ne treba izbegavati, jer su mnoge od njih zdrave za vaš organizam. Mi vam predstavljamo načine kako da sprečite pojavu mrlja na zubima posle konzumiranja ovih namirnica. Čaj Crni i tamni čajevi ostavljaju mrlje na zubima. Možete smanjiti...