treningSvi znamo da su upale mišića sastavni deo treninga i da nećete moći da ih izbegbete ukoliko želite da rezultati budu vidljvi. Ali koja je granica bola koju treba da istrpite pre nego što prestante da trenirate?

Erik Čen, trener trčanja, objašanjava koje su to situacije u kojima treba da se obratite lekaru.Ukoliko prvi puit osećate bol u nekom delu tela, završite trening i kada dođete kući istrljajte to mesto ledom. Tek ako se bol ponovi drugi i treći put posetite lekara , kaže Čen.A zašto ponekad treba da istrpite bol? Zato što na treningu ne radiite samo ono što telu prija i u čemu se ne napreže. Trening nije nešto što jača samo vaše telo već i um. Kad jednom naučite da se nosite sa nelagodnostima koja podrazumevaju i bol i naučite da izdržite do kraja, postaćete spremniji i snažniji, objašnjava Čen.

Ipak ne treba svaki bol tretirati na isti način. Erik Čen kaže daje određen tip bola uvek znak da treba da skratite trening.
Ako osetite kao da vam mišići „gore“, treba da sednete i da se odmnorite. Ljudi obično u toku treninga ne osećaju oštre bolove i probadanja ali ako se to desi prestanite sa treningom. Može da se desi da ste uklještili neki nerv, pa je potzrrbno da prekinete trening da ne bi došlo da ozbiljnijih povreda.

https://sanportal.info/wp-content/uploads/2015/10/trening.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2015/10/trening-150x150.jpgadminDuh i teloSvi znamo da su upale mišića sastavni deo treninga i da nećete moći da ih izbegbete ukoliko želite da rezultati budu vidljvi. Ali koja je granica bola koju treba da istrpite pre nego što prestante da trenirate? Erik Čen, trener trčanja, objašanjava koje su to situacije u kojima...