Ako niste skoro dekorisali svoj dom novim elementima jer Vam fali novca za takav poduhvat, predlažemo Vam da cvetni aranžmani postanu Vaš sledeći izbor, kako biste oplemenili svoj enterijer novim bojama i mirisima.
Zašto baš cvetni aranžmani? Ne koštaju puno, a mogu da učine mnogo – za baš svaku prostoriju ili posebnu priliku u Vašem domu!

Cvetni aranžmani za dnevni boravak

U zavisnosti od veličine Vašeg stola u dnevnoj sobi, odnosno polica na koje će cvetni aranžmani biti smešteni, zavisiće i njihove dimenzije.

Za klub-stolove ili manje stočiće idealni su cvetni aranžmani u manjim vazama ili saksijama. Ovi drugi se mogu dekorisati u svakom godišnjem dobu posebno – od suvog lišća u jesen, do zimzelenih grančica zimi, od poljskog cveća u proleće, do svežeg lišća i zelenila leti.

dunjin cvet

Ako Vaš izbor ipak budu cvetni aranžmani u vazama, znajte da su trenutno najpopularnije providne staklene vaze, koje se mogu ispuniti i citrusnim voćem u vodi ili pak laticama, kao i da je obavezna dodatna dekoracija zelenilom i bobicama.

Dakle, bez obzira na njihovu veličinu, cvetni aranžmani moraju delovati bogato i u potpunosti ispuniti posudu u koju se postavljaju. To konkretno znači sledeće: cvetni aranžmani od samo nekoliko cvetova i bez zelenila ne dolaze u obzir, dok oni i od različitog cveća, sa puno lišća, koji popunjavaju otvor vaze ili saksije, jesu pun pogodak.

Dekorišite svoju terasu

Na terasu, trem ili balkon, tokom leta bi trebalo da budu postavljeni i manji cvetni aranžmani, kako bi uživanje u kafi ili čaju bilo potpuno. Pošto se za ovakve prostore uglavnom vezuju romantične boje, možete birati svetlije boje cveća.
Tako možete ružičaste i bele ruže, dekorisane sa mnogo zelenila, postaviti u neke retro vaze, te će ovakvi cvetni aranžmani sigurno postati najupečatljivi detalj balkona. Isto važi i za manje forme – možete iskoristiti staru staklenu činiju manjeg formata i ostaviti samo cvetove da plutaju po površini. Cvetne aranžmane od ruža možete pogledati i na sajtu Dunjin cvet.

Cvetni aranžmani za „mrtve uglove“

Predsoblje ili prazne uglove veće dnevne sobe mogu ispuniti cvetni aranžmani većih dimenzija.
Pritom se, najpre, misli na duboke podne vaze. Možete birati one neprovidne, u koje će biti smešteni cvetni aranžmani u komplementarnim bojama nijansama vaze, ili pak one providne, staklene.

Za ove druge, potrudite se da i samo dno bude ispunjeno dodacima, te da ovakvi cvetni aranžmani ponesu i malo drugačije elemente u obaveznim jarkim bojama, poput šrgarepe, limuna, pomorandže ili citrusnog voća uopšte.

Procvetala trpezarija

Trpezarija je, verovali ili ne, postala prostorija u domu koja se smatra najpogodnijom da cvetni aranžmani u njoj budu smešteni. Zašto?

Najpre, cvetni aranžmani u saksijama vole svetlost, a kako je ova prostorija najčešće svetla, to cveću najviše i prija da u njoj boravi. Dalje, trpezarije se retko dekorišu nekim drugim elementima, te cvetni aranžmani u njima postaju pravo osveženje enterijera.

Ako, pak, spremate prazničnu trpezu ili pripremate neko slavlje u svom domu, na sto bi trebalo obavezno da budu dodati manji i veoma zanimljivi cvetni aranžmani. Možete birati poljsko cveće i provdinim staklenim čašama neobičnog oblika, ili od starih, retro šoljica (sa sve tacnama) makar na kratko napraviti vaze, u kojima će na površini vode plutati cveće nežnih boja. Impresivno, zar ne?

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2016/03/dunjin-cvet.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2016/03/dunjin-cvet-150x150.jpgadminenterijerAko niste skoro dekorisali svoj dom novim elementima jer Vam fali novca za takav poduhvat, predlažemo Vam da cvetni aranžmani postanu Vaš sledeći izbor, kako biste oplemenili svoj enterijer novim bojama i mirisima. Zašto baš cvetni aranžmani? Ne koštaju puno, a mogu da učine mnogo – za baš svaku prostoriju...