iridologijaIridologija. proučavanje irisa (duzice)je jednostavna bezbolna i neagresivna metoda utvrđivanja stanja svakog oragana u telu. Teorija je da su oči mapa celog tela, i da se bolest uočava kao neki trag na delu zenice koji se odnosi na određeni deo tela.

Iridologija nije nova oblast u medicini. Postoje dokazi da se i Hipokrat time bavio, a do 17 veka dijagnoze na osnovu posmatranja očiju su se uveliko uspostavljale u Evropi. Danas su većinom doktori skeptični prema ovom načinu dijagnosticiranja bolesti. Ali, iridologija polako dobija pristalice širom sveta. Lekari koji se bave iridologijom ne tvrde da izlečuju bolesti, nego samo otkrivaju gde postoji problem i prema tome predlažu terapiju. Ako sumnjaju na ozbiljnu bolest, uputiće pacijenta lekaru specijalisti.

Lekar, iridolog, fotografiše oči i zatim analizira njihovu boju, oblik, mrlje i prstenove, zatim predlaže pacijentu izmene u ishrani. Za šest meseci pacijent dolazi na kontrolu. Većina problema uzrokuje se stresom, lošim varenjem i usporenim limfnim sistemom, tri ključna elementa naše ishrane i načina života.

Ako odete kod iridologa, iznenadićete se da najelpše boje i oblici ukazuju na prisustvo toksina.
Vaše oči beleže vašu istoriju bolesti. Droga, bolesti, operacije, povrede, polomljene kosti, bolovi i uganuća mogu se videti u boji u strukturi dužica.

Svaka dužica je podeljena na delove, slično brojčaniku sata, svaki deo odgovara delu tela. Desna dužica je vezana za desnu stranu tela a leva za levu. Cirkularne zone koje idu od spoljne ivice ka unutra označavaju sisteme tela i podeljene su na tri glavna dela.

Unutrašnji deo je deo stomaka (varenja hrane), srednji deo je deo pankreasa, žučne kese, srca, nabubrežene žlezde i hipofizne žlezde, nervnog sistema, zatim krvnih i limfnih sudova koji se nalaze u stomaku, takođe mišića, tetiva, ligamenata i kostiju. Spoljni krug se odnosi na jetru, slezinu, bubrege, limfu, pluća, nos, usnu duplju, mokraćne kanale, čmar, genitalije i kožu.

Boja vaših očiju može ukazivati na vaše opšte stanje, ali ako pogledate dobro u ogledalo, boja vaših očiju možda nije ista kao boja za koju mislite da imate. Prema iridologiji, prave istinske boje očiju su braon, plava i mešavina ove dve boje. Ostale nijanse i odsjaji, ma koliko bili lepi, ukazuju na gomilanje toksina u organizmu. Ako neko sa plavim očima jede samo lošu hranu, oči te svetliju nijansu ako se osoba zdravo hrani. Zelena boja očiju nije prirodna boja, nego plava boja koja je genetski pomešana sa žutom što ukazuje na funkcionalni poremećaj u oranizmu. Zenice treba da budu jasne, što ukazuje na zdravu probavu i pražnjenje creva. Kada dođe do navale krvi, boja će se promeniti u delu koji je vezan za deo tela u kome je došlo do poremećaja.

Plavi iris – osobe su sklone oboljenjima kao što su artritis, reumatizam, astma i čirevi u stomaku. Takođe mogu da boluju od slabih varenja, kao što su napadi žuči, gastroenteritis, zatvor. Takođe mogu da imaju problema sa nervnim sistemom.

Iris sa pomešanim bojama – osobe su sklone pojavama kiselina i toksina, naročito u nervnim i digestivnim sistemima. Zenice pomešanih boja često imaju plavu osnovu i sklone su oboljenjima “plavih irisa”.

Vlakna koja sačinjavaju strukturu zenice takođe ukazuju na vašu konstituciju. U iridologiji, struktura zenice se poredi sa tkaninama, prema tome koliko je glatko ili rupičasto njihovo “tkanje”.Vi ne možete promeniti strukturu zenice koju ste nasledili, ali loše zdravlje može da je pogorša i da struktura zenice postane slabija tj. kako bi to iridolozi rekli “slabijeg tkanja”.

Mrlje, zamagljenja ili prstenovi na dužici ukazuju na fizički i emocionalni poremećaj vezano za deo tela na koji ukazuju. Boja nedostatka – bela, zatim žuta, narandžasto braon do crne, ukazuju na težinu problema. Što je tamnija boja, to je bolesno stanje prisutnije i ozbiljnije. Praznine su rupe u strukturi koje ukazuju da je određeni organ slab. Zamagljenja ili mrlje ukazuju na otekle žlezde. Ako se oko dužice nalazi magličasti prsten, to može ukazivati na alergije. Kružni prstenovi ukazuju na fizičku napetost ili emocionalnu uznemirenost. Lukovi oko dela vezanog za organe reprodukcije mogu da znače menstrualne bolove, ako su u delu vezanom za glavu, onda znače neraspoloženja, lošu koncentraciju i loše pamćenje. Zatamnjenja oko ivice dužice ukazuju na slabu cirkulaciju, naročito u rukama i nogama. Takođe, ukazuju na ekceme, psorijazu i dermatitis.

Ako nađete bilo kakve belege ili promene u boji, nemojte paničiti. Možda je vreme da promenite način života, da počnete da jedete zdraviju hranu, da vežbate, odmarate.

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2013/10/iridologija.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2013/10/iridologija-300x296.jpgadminZdravljeIridologija. proučavanje irisa (duzice)je jednostavna bezbolna i neagresivna metoda utvrđivanja stanja svakog oragana u telu. Teorija je da su oči mapa celog tela, i da se bolest uočava kao neki trag na delu zenice koji se odnosi na određeni deo tela. Iridologija nije nova oblast u medicini. Postoje dokazi da...