Bilo da izgovarate DA u vrele dane leta ili onda kada se zimski pokrivač već formirao, izgled svadbene torte nije tako lak zadatak u planiranju venčanja. Ako želite da budete originalni i ostavite svoj lični pečat, evo kakve svadbene torte su trenutno hit u svetu.

Tematske svadbene torte

Svadben torte inspirisane plažom, poput onih sa školjkama, morskim zvezdama, plavim talasima od šlaga poput mora, sigurno neće ostaviti ravnodušnim sve ljubitelje plaže i sunčanja. Kada smo već kod putovanja, razmislite o dekoraciji prepoznatljivim simbolima svojih omiljenih gradova, poput Ajfelove kule u Parizu. I ne zaboravite mogućnost da torta zapravo uopšte ne mora da izgleda poput svadbene torte, već se na tacnam mogu naći i krofne, kapkejkovi ili makaronsi. A i sladoled, zašto da ne.

svadbene

Perje, čipka i vintidž dekoracija

Za ljubitelje ekstravagantnog stila, tu su perje i čipka kao neprevaziđeni dodaci svadbene torte. Bez obzira da li se ovakve šare rade u reljefu fondana ili dodaju u vidu trodimenzionalnih ukrasa, sasvim je sigurno da neće proći nezapaženo. Iako je prva asocijacija na čipku crna boja, zapravo izgled svoje svadbene torte uopšte ne morate ograničiti na crno-belu kombinaciju, već se možete poigrati i pastelnim bojama.

Takve svadbene torte mogu imati i šešir ili pozorišne maske kao aksesoare, sa čim prelazimo i u vintidž stil, u okviru kog spratovi mogu izgledati poput naslaganih kofera. Ili starih, antikvarnih kutija, sa pomalo „izbledelim“ fondanom u boji. Ili sa naslikanim ružama u pastelnim tonovima na površini svadbene torte. Mogućnosti su gotovo bezbrojne.

Vodene boje na površini svadbene torte

Stil u izradi svadbene torte koji polako osvaja poslastičarsku scenu jeste upotreba jestivih boja koje se pomalo razlivaju i podsećaju na korišćenje vodenih boja. Takve svadbene torte mogu biti dekorisane cvećem na beloj podlozi, mada i modro plava postaje veoma popularna kao podloga. Cveće ne mora, međutim, biti jedini dezen, jer se ovom tehnikom može naslikati gotovo sve što vam padne na pamet. Jedna od ideja su bračni zaveti na obodima spratova.

Nerdy look

OK, ovaj predlog može zvučati pomalo čudno, ali trenutno je u Americi veliki hit. Nerdy look svadbene torte podrazumeva njeno dekorisanje po motivima omiljene serije ili superheroja. Tako je, očekivano, „Igra prestola“ postala inspiracija i za svadbene torte, dok su se simboli Betmena, Supermena i Spajdermena našli na mladoženjinoj „polovini“ svadbene torte čiji je ostatak, očekivano, bio ukrašen belom čipkom i talasima na mladinoj „strani“.Kompromis pre svega.

Jedinstvene figurice mladenaca na vrhu

Tačno tako – na vrhu svadbene torte više se ne moraju naći mlada i mladoženja, već mede, kuce, imena ili fotografije mladenaca. I druge mogućnosti mogu delovati prihvatljivo, ako imate pomalo neobičan ukus, poput mladenaca od lego kocki ili onih urađenih poput vanzemaljaca. Za romantike, tu su figurice na vrhu svadbene torte postavljene u automobil ili kako sede na koferima.

I inspirativni natpisi postali su veoma šik, te sada umesto figurica možete napisati LOVE, MRS & MR, HAPPY i slične poruke, koje će ukrasiti poslednji sprat svadbene torte. A možete se odlučiti i za Barbiku i Kena. Na vama je.

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2015/11/svadbene.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2015/11/svadbene-150x150.jpgadminReceptiBilo da izgovarate DA u vrele dane leta ili onda kada se zimski pokrivač već formirao, izgled svadbene torte nije tako lak zadatak u planiranju venčanja. Ako želite da budete originalni i ostavite svoj lični pečat, evo kakve svadbene torte su trenutno hit u svetu. Tematske svadbene torte Svadben torte inspirisane...