Kada dođe do potpunog preuređenja prostora, pre ili kasnije na Vašem spisku naći će se i pločice, i tu ćete biti u potpunoj nedoumici šta da radite. Mnoštvo različitih šara, boja i dezena, ali i veličina, osvojilo je i naše tržište, te se možete naći pred teškom odlukom koje odabrati.

Mi Vam preporučujemo da se okrenete onome što će sigurno biti IN i narednih sezona.

Pločice za terase

Terase i balkoni mogu se osvežiti uz potpuno drugačije pločice. Primera radi, možete krenuti od uklapanja ovog elementa sa baštenskom ili balkonskom garniturom, te birati pločice u boji koja je u skladu sa njima.

Kao veoma popularne, izdvajaju se pločice velikih dimenzija u tamnosivoj boji i one sa ljubičastim motivima. Ako želite da ostvarite ili upotpunite utisak prirode, onda će zemljani tonovi biti pun pogodak za Vas, kao i pločice sa teksturom tamnijeg drveta, koje podsećaju na parket.

keramicke plocice

Pločice za kuhinju

Nepisano pravilo da ova prostorija treba da obiluje crvenim detaljima sada se preselilo i na pločice za kuhinju, koje dolaze u različitom spektru nijansi i motiva. One koje se posebno izdvajaju jesu pločice sa etno crvenim motivima na beloj osnovi za pod, i klasične bele zidne pločice kao kombinacija.

Ono što je ovoga puta potpuno drugačije jesu dimenzije koje odstupaju od standardne kvadratne forme, te se okrenite većim oblicima pravougaonika.

Kao posebno interesantne, tu su i kombinacije koje čine bele i crvene pločice u vidu šahovske table kao detalj iznad radne površine, dok je ostatak prostora upotpunjen belim zidnim i tamno-crvenim, gotovo bordo, pločicama, koje ujedno omogućavaju i lakše čišćenje.

Pločice za kupatilo

I ove pločice odavno odstupaju od standardnih dimenzija i boja, te su tako bele kvadratne forme odavno prevaziđene. Zamenile su ih tamnosive ili tamnoplave pločice većih dimenzija, koje se kombinuju sa belim zidovima i belim i žutim detaljima.

Njih u stopu prate bele pločice u vidu manjih pravougaonika koji deluju poput cigle, a kao potpuni hit tu su i pločice sa teksturom drveta i svetlo-zelene za sve one koji žele da kupatilo preurede poput spa-centra. Pločice sa teksturom tamnijeg drveta obično se postavljaju kao detalj u tuš-kabini ili iznad kade, koje upotpunjuju slične zavese i ostali detalji.

Podne pločice za kupatilo takođe dolaze u tamnijim, ali jednobojnim nijansama u boji zemlje ili trave, a za sve one koji ne odstupaju od crno-belih formi predlog su podne pločice sa belom onsonovm i apstraktnim dezenom crne boje.

Novi trend: pločice za predsoblje

Radi lakšeg čišćenja i održavanja, pločice su se naselile i u predsoblja, gde dolaze u već pomenutoj formi sa teksturom drveta koji podseća na parket. I ovde se predlažu tamnije boje kao lakše za održavanje, iako su i svetle boje gotovo podjednako zastupljene na tržištu.

Vaš izbor pločica za ovu prostoriju zavisiće i od ostalih elemenata, te se možete okrenuti svetlijim tonovima ukoliko Vam je nameštaj tamne boje i obrnuto, kako ne biste došli u situaciju da ceo prostor postane dosadan i jednoličan. Takođe, ove pločice trebalo bi uklopiti i sa bojom ulaznih vrata, po principu iste ili makar približno slične nijanse.

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2016/08/keramicke-plocice.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2016/08/keramicke-plocice-150x150.jpgadminenterijerKada dođe do potpunog preuređenja prostora, pre ili kasnije na Vašem spisku naći će se i pločice, i tu ćete biti u potpunoj nedoumici šta da radite. Mnoštvo različitih šara, boja i dezena, ali i veličina, osvojilo je i naše tržište, te se možete naći pred teškom odlukom koje...