feng shui kancelarija radni stoFeng shui uredjenje radnog stola
Pazite da vaš pisaći sto bude dovoljno velik za sve vaše potrebe. Zaobljeni uglovi će smanjiti opasnost od negativnog čija, a svetio drvo ima neutralno dejstvo na kretanje či energije. Ukupan rezultat će biti produktivno, ali ne i stresno radno okruženje.

Radna ploča
Na či energiju sredine u kojoj radite ne utiče samo vaš radni sto, nego i raspored predmeta na njegovoj površini. Povoljni položaji mogu značiti razliku između produktivne, kreativne, inspirativne atmosfere, koja vam pomaže da ostvarite svoje ciljeve, i atmosfere koja frustrira i demotiviše.
Da bi vaš radni sto “radio” za vas, prvo odredite strane sveta na njemu: postavite ga na odabrani položaj u sobi, nađite središte, utvrdite magnetni sever i postavite preko njega mrežu s osam strana sveta. Predmete stavite na mesta gde će biti usklađeni sa a energijom te strane sveta.
Zapadni deo radnog stola, na primer, povezan je s finansijama i prihodima, pa tu držite sitninu, čekove koji glase na vas ili nešto napravljeno od srebra ili zlata. Jug je povezan s javnim priznanjem, pa je južni deo vašeg stola idealno mesto za držanje neke nagrade koju ste osvojili. Istočni deo stola predstavlja budućnost, pa tu stavite nešto što vas podseća na dugoročni cilj ili na najveću želju.
Severoistok odražava vašu osnovnu motivaciju za rad. Da li je to materijalni dobitak, kreativno ispunjenje ili nešto treće? Šta god da je, stavite na severoistočni kraj nešto što vas podseća na taj cilj.

Severoistok: motivacija
Ovde potavite predmete koji će vas podsticati da više radite. To može biti nešto materijalno, kao finansijska prognoza ili prospekt o profitabilnom poslu.
Sever: smirenost
Biljke, naročito spatifilum, mogu vam pomći da umanjite uznemirujuće dejstvo električnog čenja iz kancelarijske opreme. Takođe će uneti životnu energiju u radno okruženje.
Severozapad: organizovanost
Na ovom položaju držite dnevnik, planer ili rokovnik.
Istok: snovi o budućnosti
Ovo je mesto za predmet koji će vas po na ono što možete postići napornim radom, na mer automobil kakav oduvek želite.
Prema istoku
Postavite pisaći sto tako da ste dok radite okrenuti u povoljnom pravcu.Či energija istoka je veoma akivna i dobra je za brz napredak u poslu.
Jugoistok: komunikacija
Ovo je pravi položaj za telefon, faks (ako ga imate) ili poštu.
Jug: javna priznanja
Na ovom mestu držite predmete kao što su nagrade ili priznanja.
Jugozapad: porodični sklad
Fotografije ili drugi podsetnici na porodicu najbolje se uklapaju na ovom mestu.
Zapad: finansije
Ovo je mesto za čekovne knjižice, gotovinu i sve drugo u vezi s novcem.
Fioke
Nered ometa skladan tok či energije, pa držite papire i druge sitnice uredno složene u fiokama i ormarićima.

loading...

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2013/12/feng-shui-kancelarija-radni-sto.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2013/12/feng-shui-kancelarija-radni-sto-300x239.jpgadminenterijerFeng shui uredjenje radnog stola Pazite da vaš pisaći sto bude dovoljno velik za sve vaše potrebe. Zaobljeni uglovi će smanjiti opasnost od negativnog čija, a svetio drvo ima neutralno dejstvo na kretanje či energije. Ukupan rezultat će biti produktivno, ali ne i stresno radno okruženje. Radna ploča Na či energiju sredine...