Feng shui – Trpezarija je srce doma jer se u njoj okuplja porodica i trebalo bi da bude pravilnog oblika, ofarbana srećnim bojama, a korpa ili činija sa voćem na stolu simbolizme dobar život i kvalitetnu ishranu

Trpezarija, ako je moguće, trebalo bi da bude u centru doma ili bar blizu centra, a idealno je da bude između dnevne sobe i kuhinje. Ne bez razloga jer dnevna soba i trpezarija imaju uticaj na harmoniju odnosa između roditelja i dece.
Trpezarija, inače, predstavlja srce doma, mesto gde se porodica okuplja. Trebalo bi da bude pravilnog oblika, ispunjena jang energijom, i u srećnim bojama, međutim, kao i uvek, pazite da ne preterate sa jang energijom.

Trpezarija ne bi trebalo da:

– se nalazi ispod toaleta ili prostorije u kojoj se nalazi šporet, mašina za pranje ili težak nameštaj

– ima dva prozora na dva suprotna zida jer to navodi ći energiju preko stola i loše utiče na porodicu

– se naslanja na zid od kupatila, a u slučaju da”to ne možete da izbegnete nemojte da naslanjate sto na taj zid
– bude suviše blizu ulaznih vrata ili da gleda direktno na njih, a ako je to neizbežno postavite prepreku između vrata i stola (na primer biljke).

U domu sa više nivoa potrudite se da trpezarija bude na najvišem, a ako to nije moguće na pod postavite svetla i visoke biljke u uglovima. Pazite i da u trpezariji ne budu grede jer su loš Feng šui (ako je sto postavljen direktno ispod grede “guši” sreću u porodici). U slučaju da grede, ipak, postoje sakrijte ih spuštenim plafonom ili ofarbajte u istu boju kao i plafon. Uvek je dobro da imate biljke u trpezariji.

Kada je reč o nameštaju antikvarni i stilski se ne preporučuje. A, s obzirom na to da sto koncentriše energiju porodice najbolji oblik je okrugao, ali može da bude i ovalni, pravougaoni ili kvadratni. Okrugao oblik trpezarijskog stola pospešuje prosperitet u kući kao i jedinstvo porodice.
U trpezariji su poželjni pravilni i simetrični oblici tako da je “Pa kua” oblik vrlo dobar da pojača sreću, a sve što je nepravilno ili asimetrično ukazuje na neki nedostatak.

Najbolje je da sto ima mermernu tablu ali može da bude i od drveta ili stakla. Izbegavajte male stolove za četvoro, jer je četiri nepovoljan broj za trpezariju. Ako je porodica mala najbolji je sto kvadratnog oblika, a onaj sa šest ili osam stolica je idealan jer su to povoljni brojevi.
Sto ne bi smeo da bude blizu vrata toaleta. Ako je to neizbežno sakrijte ta vrata zavesom ili pregradom. Nije dobro, takođe, da se sto nalazi između vrata. U slučaju da to ne možete da izbegnete jedna stalno držite zatvorena.Sto između dva stuba predstavlja loš Feng šui. Ako imate taj problem stavite biljke ili predmete u obliku zvončića u trpezariju.

U trpezariju stavite korpu ili činiju sa voćem (simbolizuje dobar život i kvalitetnu ishranu) a na zidove slike sa motivima hrane ih voća. Na primer slike breskvi simbolišu dugovečnost, a pomorandže i ananas prizivaju bogatstvo. A, ako želite da aktivirate porodično bogatstvo najbolji način za to su ogledala na zidu trpezarije u kojima će da se “ogleda” hrana sa stola.

loading...

loading...
adminenterijerFeng shui – Trpezarija je srce doma jer se u njoj okuplja porodica i trebalo bi da bude pravilnog oblika, ofarbana srećnim bojama, a korpa ili činija sa voćem na stolu simbolizme dobar život i kvalitetnu ishranu Trpezarija, ako je moguće, trebalo bi da bude u centru doma ili bar...