Ako vam sledeći put supruga ili devojka kaže da nešto nije u redu, pokažite joj ovaj tekst i nastavite to da radite, jer to u stvari radite zbog sopstvenog zdravlja

Rak prostate je posle raka pluća najčešći karcinom koji pogađa mušku populaciju. Ipak, naučno je dokazano da učestalo masturbiranje nije štetno i može, uz nesumnjivo prijatan osećaj, da zaštiti prostatu od raka.

Nekoliko studija u SAD i Australiji pokazalo je da ejakulacija tokom seksa, masturbacije ili spavanja može da smanji rizik od raka prostate.

Ispitivanje koje je trajalo 18 godina nad 32.000 muškaraca otkrilo je da oni koji više ejakuliraju imaju manje izgleda da dobiju rak prostate. U grupi ispitanika sa najučestalijom ejakulacijom (oko 21 put mesečno) rizik od nastanka raka smanjen je za oko trećinu u poređenju sa muškarcima koji ejakuliraju samo sedam puta mesečno.

Još bolje vesti odnose se na one koji su zašli u petu deceniju. Učestalo ejakuliranje smanjuje rak prostate za 22 odsto.

Ovo nije prva studija koja potvrđuje blagodeti muškog orgazma. Istraživanje u Australiji otkrilo je da oni koji su između 4.6 i sedam putu ovo radili, imali 36 odsto manje šansi da obole od raka prostate pre 70. godine.

Iako je veza između ejakulacije i rizika od raka prostate manje-više potvrđena, istraživači i dalje ne znaju zašto su ova dva povezana. Veruje se da ejakulacija zapravo “ispira” hemikalije koje uzrokuju rak, te sprečava formiranje malignih ćelija.

Ipak, ne postoji magičan broj koliko je dovoljno igrati “džepni bilijar” kako bi smanjili rizik od oboljenja. Bitno je da to radite. Što češće, to bolje.

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2017/06/muskarci.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2017/06/muskarci-150x150.jpgadminseks i ljubavAko vam sledeći put supruga ili devojka kaže da nešto nije u redu, pokažite joj ovaj tekst i nastavite to da radite, jer to u stvari radite zbog sopstvenog zdravlja Rak prostate je posle raka pluća najčešći karcinom koji pogađa mušku populaciju. Ipak, naučno je dokazano da učestalo masturbiranje nije...