Prevrtanje i okretanje tokom noći, traženje idealnog položaja u krevetu, tuširanje, samo su neki od znakova kada zbog vrućine ne možete da spavate

Koliko god voleli leto, ono donosi i neke neprijatne stvari, posebno uveče kada treba odmoriti i spremiti se za novi radni dan, a stručnjaci ne preporučuju da klima uređaji rade non-stop. Da vam letnje noći ne bi postale noćna mora, otkrivamo vam nekoliko saveta kako da lako utonete u san.

Sledeći put kada temperature budu visoke, probajte ove trikove i spavaćete kao beba. Pored uključivanja klima uređaja i ventilatora, preporučuje se “Egipatski metod”.

Potrebno je da pokvasite posteljinu ili peškire, koji su dovoljno veliki da mogu da vas prekriju. Za svaki slučaj stavite suvi peškiri ispod sebe. Ovo će vas definitivno rashladiti i omogućiti kvalitetan san.

Još neki sveti protiv vrelih noći:

– Okrenite jastuk pre nego što planirate da utonete u san kako bi vam glava bila na hladnoj strani

– Ne konzumirajte kafu pre odlaska u krevet

– Kupite medicinski alkohol i pomešajte ga sa vodom u razmeri 1:1. Sipajte u prskalicu i nanosite na telo po potrebi.

Ako vam ni ovo nije pomoglo, možda bi trebalo da probate pozu “rašireni orao” kako biste svoje telo održali hladnim. Jedan od načina je da deo posteljine koju stavljate na telo savijete, spakujete u plastičnu kesu i ostavite da ostoji u zamrzivaču. Izvadite ga pred odlazak u krevet i ne zaboravite da spavate tako da vam noge budu otkrivene.

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2017/07/san.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2017/07/san-150x150.jpgadminZanimljivostiPrevrtanje i okretanje tokom noći, traženje idealnog položaja u krevetu, tuširanje, samo su neki od znakova kada zbog vrućine ne možete da spavate Koliko god voleli leto, ono donosi i neke neprijatne stvari, posebno uveče kada treba odmoriti i spremiti se za novi radni dan, a stručnjaci ne preporučuju da...