3 najbolje poze za spavanjeDa, bukvalno tako, do vitke linije može se doći preko noći. Ne baš tokom jedne noći, ali tokom noći, tačnije tokom sna, možete sagoreti puno kalorija, i to isključivo iz telesnih masnoća.

Hibernaciona dijeta koristi potpuno nov pristup smanjenju telesne težine.

Istina je da je ovaj pristup nov jedino ljudima, dok u životinjskom carstvu postoji od kada je sveta. Zamislite da u snu trošite samo masnoće, da ste stalno u anaboličkoj fazi, da su katabolički hormoni blokirani, da se aminokiseline recikliraju u neverovatno visokom procentu, da nema gubitka mišićne mase, da posle dubokog i relaksirajućeg sna ustajete sveži i mršaviji. To se može dogoditi i vama, a ne samo životinjama u zimskom snu, jer se prethodni opis odnosio na njih!

Proučavajući ponašanje životinja koje ulaze u stanje hibernacije, istraživači su primetili da se one, pre ulaska u zimski san, dobro najedu voća, raznih sokova i meda. Nema jake proteinske hrane i slično. Ova istraživanja nisu imala nikakve veze sa dijetama kod ljudi, već su se bavila isključivo životom sisara u stanju hibernacije. Ono što je doneseno kao jedan od zaključaka studija bio je i uticaj fruktoze na jetru, odnosno na skladištenje šećera u jetri i uticaj popunjenosti depoa šećera na stanje organizma tokom dugog sna.

To je bila polazna osnova i ideja vodilja nutricionistima za ishranu ljudi. Ideja o tome da se slični uslovi mogu postići kod ljudi i prva ispitivanja rezultirala su zanimljivim činjenicama.

loading...

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2015/03/3-najbolje-poze-za-spavanje.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2015/03/3-najbolje-poze-za-spavanje-300x236.jpgadminDijete i ishranaDa, bukvalno tako, do vitke linije može se doći preko noći. Ne baš tokom jedne noći, ali tokom noći, tačnije tokom sna, možete sagoreti puno kalorija, i to isključivo iz telesnih masnoća. Hibernaciona dijeta koristi potpuno nov pristup smanjenju telesne težine. Istina je da je ovaj pristup nov jedino ljudima, dok...