Verovatno ste do sada puno puta pomislili kako bi bilo divno smršati, a bez obaveze da značajno menjate svakodnevne navike. Zapravo, mnogi od nas su skloni da žele da izgube višak kilograma, a da se ne potrude baš mnogo, tako da je i jasno zbog čega se takozvana dijeta bez večere tretira kao neka vrsta čarobnog štapića, budući da zaista omogućuje gubljenje kilograma, a istovremeno ne zahteva neka naročita odricanja.

Mršavljenje bez večere

Podrazumeva se da mršavljenje bez večere ne može da donese rezultate preko noći, kao što se ni višak kilograma koje želite da izgubite nije stvorio za kratko vreme. Baš iz tog razloga moramo posebno da naglasimo da ovo nije nikakva brza dijeta, pomoću koje ćete izgubiti 10, 20 ili 50 kilograma u kratkom roku.
Zapravo, mršavljenje bez večere se pre treba posmatrati kao svojevrstan režim ishrane koji donosi dobre rezultate na dugoročnom nivou, a uz minimalna odricanja.

mrsavljenje bez vecere iskustva

Dijeta za mršavljenje preskakanjem večere

Osnovno pravilo koje navodi dijeta za mršavljenje bez večere glasi: ne jesti posle 19h, odnosno ne jesti posle 16h. Zapravo je u pitanju vrlo jednostavan princip, te nije neophodno, ali ni moguće da se svako ko želi da počne da praktikuje ovaj metod mršavljenja, pridržava navedene satnice.

Ova dijeta je koncipirana tako da mora biti ispoštovana u potpunosti satnica, a ona podrazumeva da ne sme manje od 14 časova ukupno da prođe između današnje večere, to jest poslednjeg obroka u toku današnjeg dana i prvog obroka koji ćemo imati sutradan. Uz to se mora ispoštovati i ono pravilo koje se odnosi na podatak da mora proći najmanje 4 časa od trenutka kada ste uneli poslednji obrok u toku tog dana, a pre nego što odete na počinak.
Praktično rečeno, dijeta za mršavljenje bez večere predviđa da ako neko ide ranije na spavanje, onda treba da poslednji obrok uzme, na primer u 18h, te da nešto posle 22h može da ide na počinak. Najvažnije je da pomenuta pravila u potpunosti prilagodite sopstvenom dnevnom ritmu.

Dijeta bez slatkiša i večere

Iako mnogi misle da dijeta bez večere i slatkiša može da bude prilično teško izvodljiva, a posebno ukoliko spadate među sladokusce, ako budete pravilno konzumirali zdrave i za vaš organizam korisne namirnice, zapravo nećete imati potrebu za pojačanim unosom slatkiša.

Dijeta sa preskakanjem večere i ukidanjem hleba

Da bi dijeta bez večere i hleba zaista imala naročito pozitivan efekat, neophodno je da unosite zahtevanu količinu kalorija, to jest one namirnice koje će vam omogućiti da se osećate sito i to tako da vaš organizam, praktično rečeno ne oseti da mu nedostaje hleb.

A svakako je preporučljivo da izbegavate hleb spravljen od belog brašna i industrijski, te da unosite integralni, ali u nešto manjim količinama od onih na koje ste se navikli.

Ovo se savetuje zato što može da se desi da osetite neizdrživu glad, to jest da pregladnite, tako da onda dijeta bez večere i hleba definitivno ne može da pruži onako pozitivne rezultate kakve inače ima ukoliko se vodi računa o unosu kvalitetnih namirnica.

Iskustva

Kada je u pitanju dijeta ukidanje večere, isskustva su naročito pozitivna, ali naravno ima i onih koji su po tom pitanju skeptični. Zapravo se kao glavni razlog za odustajanje navode određene poteškoće u vidu pojačanog osećaja gladi koji se javlja na samom početku. Iz tog razloga sve osobe koje su se pridržavale i koje se i dalje pridržavaju ovakvog načina ishrane navode da je potrebno istrpeti prvih nekoliko dana, a da se posle toga organizam sam navikne. Naravno, sve to pod uslovom da su ručak i večera kvalitetni, te da su unete sve kalorijski vredne namirnice.

Preskakanje večere iskustva

Ko god je prešao na ovakav režim ishrane je vrlo zadovoljan postignutim rezultatima, a tim pre što se kilogrami ne vraćaju, ali svakako ne treba očekivati instant rezultate. Iz tog razloga se slobodno može reći i da su kada je u pitanju preskakanje večere iskustva svakako pozitivna.

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2017/05/mrsavljenje-bez-vecere-iskustva.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2017/05/mrsavljenje-bez-vecere-iskustva-150x150.jpgadminDijete i ishranaVerovatno ste do sada puno puta pomislili kako bi bilo divno smršati, a bez obaveze da značajno menjate svakodnevne navike. Zapravo, mnogi od nas su skloni da žele da izgube višak kilograma, a da se ne potrude baš mnogo, tako da je i jasno zbog čega se takozvana dijeta...