DEPILACIJASvaka žena se muči s dlačicama. Noge, pazuh, bikini zona ili neka druga mesta zadaju svakodnevne probleme. Međutim, ovaj problem se u novije doba tiče i muškaraca. Postoji nekoliko tipova depilacije. Ima bolnih i onih manje bolnih, trajnih i manje trajnih. Zavisno od toga koliko ste hrabri, donesite odluku i recite dlačicama zbogom! Iako bi bilo dobro da njihovo uklanjanje prepustite profesionalcima, ima žena kojima stanje na računu to ne dozvoljava, pa se za svoj izgled brinu same. Nema problema, samo pročitajte šta vam savetujemo da biste tokom leta zablistali u punom sjaju!

Depilacija brijanjem
-Najbrža, najstarija i najjednostavnija metoda depilacije. Vrlo je praktična jer traje svega nekoliko minuta, a ujedno je i bezbolna. Nažalost, ima nekoliko nedostataka, kao što je kratkotrajan učinak, a nove dlačice su gušće, čvršće i tamnije. Brže rastu, pa ih ponovo ugledate već posle dva dana.
-Uvek se brijte dok vam je koža mokra, a potezi žiletom moraju da budu u smeru suprotnom od rasta dlačica. Najbolje je da to radite kad se tuširate, a noge kasnije dobro isperite. Ako se brijete u području prepona, morate biti pažljivi da vam se ne bi javile upale ili bubuljice.
-Nakon brijanja izbegavajte kreme s velikom količinom AHA-kiselina. Najbolje je da nanesete neko umirujuće sredstvo, kao što je nežna krema ili dečji puder.

Depilacija voskom
-Dlačice možete čupati toplim ili hladnim voskom, a dobro su vam poznate i trake za čupanje. Ova vrsta depilacije najčešće se obavlja u kozmetičkim salonima. Važno je povući vosak ili trake u smeru suprotnom od rasta dlaka. Treba da budete pažljivi jer se neretko događa da dođe do urastanja dlačica pod kožu i upala folikula. Ako vam se to ipak dogodi, uzrok je u nepravilnom depiliranju. Ove dlačice uklonite pincetom ili potražite pomoć kozmetičara.
-Topli, čisti pčelinji vosak nanesite na čistu, nemasnu kožu, a prethodno stavite malo pudera u prahu. Puder će delovati umirujuće između kože i voska, a neće ometati depilaciju. Trakama tkanine pritisnite dlačice premazane voskom, a zatim odlučno povucite.
-Ako se radi o hladnom vosku, potrebno je da koža bude suva, pa ne preporučujemo da se prethodno tuširate.
-Ne koristite vosak ako imate osip ili neku kožnu iritaciju.
-Nakon depilacije tuširanje je dozvoljeno kad god poželite, ali neposredno posle tretmana izbegavajte vruć tuš.
-Posle depilacije voskom, glatke noge nemojte pokazivati odmah – izbegavajte sunčevu svetlost još 24 sata.
-Depilacija neće biti potrebna sledećih mesec dana, a kod nekih i do 6 nedelja. Za razliku od brijanja, nove dlačice biće rede i slabije.

Depilacija električnim aparatom
-Rezultat čupanja dlačica električnim aparatom jednak je učinku pincete. Dlačice se čupaju iz korena uz pomoć rotirajućih diskova.
-Ovakav način depilacije vrlo je bolan, koža postaje crvena, ali učinak je mnogo duži – oko tri nedelje.
-Pripazite pri izboru aparata, jer ako koristite nekvalitetan, posao će biti loše obavljen. Nećete iščupati sve dlačice, samo ćete ih iseći na pola (iznad kože) ili ćete izazvati iritaciju kože.
-Pravilno rukujte aparatom i obavezno pročitajte uputstva proizvođača.
-Nakon duže upotrebe dolazi do urastanja dlačica pod kožu.
-Posle depilacije obavezno nanesite umirujući losion i utrljajte ga u kožu.

Laseri IPL
-Ovo je moderan način uklanjanja dlačica. Radi se o svetlosnoj depilaciji koja je bezbolna. Dlačice se tretiraju na bilo kom području.
-Tretman se zasad radi samo na tamnim dlačicama, jer svetlost deluje na melanin. Svetlost deluje na dlaku, a ne na okolno područje. Što je dlačica tamnija, a koža svetlija, učinak će biti bolji.
– Pre tretmana ne smete dlačice depilirati voskom, kremama ili električnim aparatom, jer je za tretman neophodan koren dlake.
-Ne možete dlačice ukloniti iz jednog puta. Potrebno je uraditi nekoliko tretmana, i to u razmacima od mesec dana. Između tretmana dlačice je moguće samo brijati žiletom. Za trajni učinak potrebno je tri do sedam tretmana, zavisno od područja koje tretirate.
-Sam tretman nije bolan, ali se oseća lagano peckanje.
-Za vreme tretmana potrebno je nositi zaštitne naočare zbog jačine svetlosti.
-Nakon tretmana kožu ne smete izlagati suncu neko vreme.
-Ove metode garantuju da će devedeset posto dlačica biti uklonjeno.
– Na tržištu postoje različitih laseri. Diodni laser i IPL su vrlo efikasni. Razlika između njih je u izvoru svetlosti i spotu rada. IPL, osim dlačica, uspešno re-šava problem fleka i kapilara na licu i telu i radi fotorejuvinaciju kože.

Biološko-enzimska depilacija

• To je metoda trajnog, prirodnog i bezbolnog uklanjanja dlačica na bilo kom delu tela. Radi se o prirodnoj metodi jer nema resorpcije u krvi, pa mogu da je koriste i trudnice.
• Koriste se proteolotički enzimi koji razgrađuju reproduktivne ćelije dlake, a deluju na prethodno voskom depiliran folikul. Potom se enzimski preparat nanosi na željenu površinu.
• Postupak nanošenja enzima ponavlja se tri dana zaredom, jer razvoj dlake ima tri faze. Na taj način se postiže bolji učinak.
• Ova depilacija ne ostavlja crvenilo ni ožiljke, pa je vrlo preporučljiva. Odmah nakon tretmana osoba može da se vrati svakodnevnom životu, da se šminka, koristiti proizvode koje je i pre upotrebljavala i da bude bezbrižna.

INTIMNA ILI BRAZILSKA DEPILACIJA
• Ovom depilacijom uklanjate dlačice s intimnih delova tela oko vagine i anusa. Obavlja se pomoću posebnih mekanih voskova koji su jednokratni, jer se koriste samo za jednu osobu i ne pretapaju se kao u standardnim toplim depilacijama.
• Intimna depilacija daje vam potpunu slobodu nošenja rublja ili kupaćeg kostima i maksimalnu intimnu higijenu.
• Dlačice se na intimnim mestima nalaze upravo zbog zaštite od različitih spoljašnjih uticaja kao što su hladnoća ili prašina. Međutim, postoje i tvrdnje da je bolje ukloniti dlačice na tom području da ne bi apsorbovale znoj.
• Ova depilacija nije toliko bolna kao što se čini. Probajte i uverite se! Ona vam omogućava neograničenu slobodu kreiranja raznih oblika i slika. To se radi uz pomoć sterilizovanog trimera kojim se postiže željeni oblik ili slika, a potom se toplim mekanim voskom slika završava. Pokušajte
s brazilskom depilacijom i osećajte se seksi!

KREME I PENE ZA DEPILACIJU
• Odstranjivanje dlačica kremama i penama vrlo je brzo i bezbolno. Ti preparati imaju hemijsko delovanje koje uništava dlačice tek malo ispod površine kože, pa se one ubrzo pojavljuju iznad kože.
• Važno je pratiti uputstva proizvođača da bi depilacija bila uspešna.
• Obavezno pre depilacije uradite probu kako proizvođač propisuje. Na taj način ćete proveriti reakciju vaše kože na određeni proizvod.
• U slučaju da dođe do iritacije kože ili upalnih procesa, u kožu utrljajte umirujuće sredstvo.
• Nove dlačice pojaviće se posle nedelju dana.

loading...

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2013/10/DEPILACIJA.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2013/10/DEPILACIJA-300x300.jpgadminNega i lepotaSvaka žena se muči s dlačicama. Noge, pazuh, bikini zona ili neka druga mesta zadaju svakodnevne probleme. Međutim, ovaj problem se u novije doba tiče i muškaraca. Postoji nekoliko tipova depilacije. Ima bolnih i onih manje bolnih, trajnih i manje trajnih. Zavisno od toga koliko ste hrabri, donesite odluku...