sacuvajte stopalaNekim damama je potreban samo pedikir da bi se izule i ponosno prošetale zavodljiva stopala, a nekima ništa ne može da prikrije bočne izrasline, čukljeve. Ipak, iako na prvi mah vide samo estetski, čukljevi su više medicinski problem koji je potrebno lečiti. I to najmanje zbog sandala i papuča.

Problem čukljeva uzročno posledično vezan za deformitet kičme. Takođe,ove promene mogu biti nasledne ili stečene. Čim se pojavi bol u palcu ili srednjem delu stopala, nekad i pritisak oko skočnog zgloba, potrebno je reagovati. Kada i kod najmanjih simptoma potražite pomoć, mnogo ćete lakše da se izlečite. Problem nošenja neudobne obuće može biti bitan faktor u nastanku čukljeva, ali mnogo više doprinosi loše držanje tela i navike koje smo stekli tokom života.

Nežnim pokretima budite “unutrašnjeg lekara”, moć samoiceljenja koju ima svako, vraća se statika tela i normalno držanje. Sve to je samo preduslov da nimalo prijatne izbočine, najčešće sa unutrašnje strane stopala, nestanu.

Fizičke vežbe ne mogu trajno da reše problem statike tela. One mogu da pomognu, ali da bi se rešio ovaj problem potreban je složeniji terapijski pristup.Da biste pomogli svojim stopalima, osim udobne obuće i da hodate bosi, kružite stopalima, i radite ciljane vežbe palcem.

Šta je Bowen tehnika?

Bowen tehnika je sasvim nov koncept rada na ljudskom telu i kao takva nije izvedena iz bilo koje druge metode fizikalne teraplje, pa ni u jednoj njih nije čak ni slična. Bowen tretman sesastoji od nežnih pokreta palčevima i ostalim prstima ruku preko mišićnog i vezivnog tkiva, bilo preko gole kože, bilo preko lagane odeće. Ovim se pokretima šalju poruke ka nervnom sistemu i natrag priziva ranije pohranjena ćeljiska memorija o njihovom preferiranom opuštenom i uravnoteženom dobrom osećanju. Kroz čitavu se sesiju prave česte pauze koje telu pružaju dovoljno vremena da odgovarajuće reaguje i da započne proces izlečenja. Prvi rezultati se vide posle 5-6 tretmana, a koliko je kome potrebno da reši problem je individualna stvar. Neko ima čukljeve 30 godina i oni ne mogu da nestanu za dva meseca. Neko želi da samo otkloni bol, pa je zadovoljan i prvim poboljšanjima. Ima ljudi koji kroz ove tretmane ojačavaju svoje telo, podižu opštu kondiciju i snagu i sami određuju ritam dolaženja.

loading...

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2014/05/sacuvajte-stopala.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2014/05/sacuvajte-stopala-300x239.jpgadminMedicinaNekim damama je potreban samo pedikir da bi se izule i ponosno prošetale zavodljiva stopala, a nekima ništa ne može da prikrije bočne izrasline, čukljeve. Ipak, iako na prvi mah vide samo estetski, čukljevi su više medicinski problem koji je potrebno lečiti. I to najmanje zbog sandala i papuča....