zaljubljenostVi ste se potrudili, lišili ste se suvišnih kilograma i sada ste oduševljeni svojim novim izgledom. Vaši prijatelji i članovi porodice možda neće reagovati sa takvim oduševljenjem, već – sa malo ljubomore.

Videćemo šta se može učiniti povodom toga.
Odrekli ste se većine visokokaloričnih namirnica, koje ste nekad voleli i niste mogli bez njih. Vežbali ste svakog dana, čak i kad vam nije bilo do toga. I, konačno – isplatilo se: postigli ste cilj koji ste zacrtali na početku držanja dijete i izgledate odlično!

U isto vreme, uočavate nešto čudno – manjak entuzijazma i neodobravanje vašeg novog izgleda kod članova porodice i prijatelja, možda čak i kod vašeg partnera. Iako to zvuči neobično, stručnjaci kažu da je normalno da ljudi reaguju kako ne očekujete ako dramatično promenite svoj izgled. Čoveku je prirođeno da sa otporom reaguje na promenu.

Ima tu još nečeg: kada postignemo neki teže ostvarljiv cilj, to može da podseća druge ljude na njihove neuspele pokušaje da ostvare isto. To može biti i uzrok negativne reakcije. U ekstremnim slučajevima – možete primetiti da vas iznenada isključuju iz zajedničkih aktivnosti, ogovaraju vas i govore vam zlobne stvari iza leđa, šale se na račun vašeg novog izgleda. Poželećete da odgovorite na sličan način, ali je bolje da se uzdržite, jer – nije u vama problem, već u njima.

Kada ste započeli dijetu, vaš partner je to pozdravio sa odobravanjem. Jer – iako vas voli zbog vaše čitave ličnosti, a ne zbog izgleda, ipak nikome neće smetati rad na sebi i u telesnom smislu. Ipak, može se desiti da, kada se pozitivne promene na vašem telu počnu jasno videti, partnerovo ponašanje ne bude više tako puno podrške i ohrabrenja.

Šta može biti razlog? Vaš novopronađeni dobar izgled može inicirati neke potisnute nesigurnosti u vašem partneru.

Kako je najbolje da odgovorite na ove neprijatne i nepotrebne reakcije?

Psiholozi poručuju – nemojte se naljutiti i nemojte se osećati loše zbog toga. Prihvatite da to ne progovara vaš voljeni partner, već njegova nesigurnost. Ulijte mu malo samopouzdanja, podsetite ga na to koliko vam znači njegova podrška i kako ne biste ni postigli svoj cilj da nije njega.

Možda ćete u svim tim dešavanjima i prekinuti neke ranije odnose, partnerske ili ljubavne. Ali – ako je veza prava i kvalitetna, ona će odoleti i ovom iskušenju i moći ćete zajedno da uživate u vašem novom izgledu.

https://sanportal.info/wp-content/uploads/2013/11/zaljubljenost.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2013/11/zaljubljenost.jpgadminZanimljivostiVi ste se potrudili, lišili ste se suvišnih kilograma i sada ste oduševljeni svojim novim izgledom. Vaši prijatelji i članovi porodice možda neće reagovati sa takvim oduševljenjem, već – sa malo ljubomore. Videćemo šta se može učiniti povodom toga. Odrekli ste se većine visokokaloričnih namirnica, koje ste nekad voleli i niste...