bubuljice na bradiU sledećem članku ćemo Vas upoznati sa medicinskim razlozima zbog kojih dolazi do pojave bubuljica na bradi i načinima kako da to lečite i sprečite.

Bubuljice ili akne kako god da ih zovemo, one su neugodna pojava zbog koje se možemo osećati loše jer utiču na naš izgled i naše samopouzdanje.Neugodne su gde god da se pojave, a na licu su najvidljivije.

Uzroci

Akne i bubuljice se najčešće pojavljuju u predelu čela, nosa i brade, u takozvanoj T zoni. U ovoj zoni su pore koje luče višak masnoća koje se time zatvore i pospešuju nastanak bubuljica.Zašto se onda bubljice pojavljuju na bradi kada ona ne spada u T zonu? evo nekoliko razloga:

Hormonski disbalans

Hormonski disbalans je glavni uzročnik za pojavu bubuljica na bradi.Ova zona uglavnom nije mesto gde one najčešće izbijaju i zato se veruje da drastična hormonska neravnoteža izaziva izbijanje bubuljica na ovom mestu.To se uglavnom događa ženama kada su u mesečnom ciklusu, jer je tada nivo hormona promenljiv, a akne i hormoni su uzročno-posledično povezani.Drugi faktor koji utiče na izbijanje akni na bradi je stres.
Stres takođe utiče na nivo hormona i pospešuje izbijanje akni.

Dijeta / Ishrana

Dijeta ili način ishrane koji se sastoji od začinjenih, masnih obroka takođe pospešuje izbijanje akni. Takođe, hrana koja stvara kiselu okolinu u organizmu i utiče na znojenje, takođe vodi ka stvaranju bubuljica na bradi.

Promene u životnoj okolini

Izlaganje zagađivačima vazduha i hemikalijama takođe mogu dovesti do zatvaranja pora na licu i zadržavanja masnoća i nečistoća u koži, koje vodi ka stvaranju akni.

Drugi faktori

Postoje i drugi faktori i razlozi koji dovode do pojave akni.Problemi sa digestivnim traktom mogu doprineti zadržavanju toksina i štetnih materija koje dalje utiču na kvalitet kože i izbijanje akni.Drugi faktori, kao neredovno čišćenje lica, pospešuju nagomilavanje nečistoća i time stvaraju podlogu za izbijanje bubuljica.

Lečenje

Nekoliko je načina da izlečite i dalje sprečite pojavu bubljica:

Održavajte higijenu lica redovno, uklanjajte masnoće sa lica i vrata blagim sredstvom za čisćenje lica.

Redovno nanosite sredstvo za otvaranje pora kako biste lakše uklonili nečistoće iz njih.

Konsultujte lekara, specijalistu dermatologa, koji vam može trepisati odgovarajuću terapiju.

Nemojte sami cediti bubulijce, jer ćete time samo pogoršati situaciju. ceđenjem gnoja još ćete više zakomplikovati situaciju a možete napraviti i ožiljke na licu.Ceđenjem možete raširiti akne po drugim delovima lica koji nisu zahvaćeni.

Vaša ishrana treba da bude ujednačena i da se sastoji od namirnica koje vaš hormonski status čine balansiranim, na primer: jabuke, spanać, zelena salata, kupus.

Izbacite iz ishrane previše masna, začinjena i gotova jela.

Pijte dosta vode kako bi toksini izašli iz vašeg organizma i kiselost organizma vratila u normalu.

Unosite sve vrste vitamina kroz ishranu.Ništa ne pomaže organizmu više nego ovo.

Pokušajte da ne koristite masne proizvode za lice i telo uključujući i šminku.

Sada, kada ste saznali više o bubuljicama i razlozima njihovog izbijanja, kao i nekim metodama lečenja, preduzmite nešto i pomozite sebi.

loading...

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2015/01/bubuljice-na-bradi.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2015/01/bubuljice-na-bradi-300x228.jpgadminNega i lepotaU sledećem članku ćemo Vas upoznati sa medicinskim razlozima zbog kojih dolazi do pojave bubuljica na bradi i načinima kako da to lečite i sprečite. Bubuljice ili akne kako god da ih zovemo, one su neugodna pojava zbog koje se možemo osećati loše jer utiču na naš izgled i...