botoks za lice i kosuBotoks za lice ili botoks za kosu su tretmani koji rešavaju probleme, koje savremeni život nosi sa sobom.Ako odlučite da primenite botoks za kosu ili botoks za lice, a možda i za oba, morate biti svesni da se tom prilikom unose hemijske supstance koje svakako koriguju nedostatke ali ne smete preterivati u njihovoj upotrebi jer se može dobiti suprotan efekat.

Od postanka sveta,žene neguju svoju kosu,lice i telo,trudeći se da očuvaju svoju lepotu i zadrže mladalački izgled.U tu svrhu koriste se mnogi preparati bilo na prirodnoj bazi ali i proizvedeni u laboratoriji,u obliku krema,tonika,pilinga,ampula.U današnje vreme estetska hirurgija je dostupnija sve većem broju žena,ali i muškaraca,jer se i sve više muškaraca u poslednje vreme podleže raznoraznim tretmanima i korekcijama.Jedan od metoda u svrhu lepote i očuvanju mladosti je botoks za lice,ali od skora i botoks za kosu.

Botoks (botox) je supstanca,dobijena prečišćavanjem toksina,koji proizvodi bakterija Clostridum botulinum.U ovako dobijenom obliku,botoks je nasao svoju primenu u estetskoj hirurgiji kao sredstvo u očuvanju mladalakog izgleda kože, kao i u korekciji nastalih promena na koži lica, tzv.bora.Ovde se ne završava njegova upotreba, botoks se koristi i u terapijske svrhe kod sprečavanja prekomernog znojenja,ali i kao sredstvo za ublažavanje bolova.

Botoks za lice

Prilikom pomena reči botoks,odmah pomislimo na tretman “peglanja bora”,tj. na tretman popunjavanja useka na kozi lica.

Mišići lica su poprilično aktivni,pa njihove svakodnevne kontrakcije ostavljaju vremenom tragove na koži lica, u vidu udubljenih linija.Botoks lica je tretman koji se izvodi tako što se iglicama ispod kože ubrizgava botoks, čime se popunjavaju useci na koži ali se i smanjuje pokretljivost mišića lica čime se sprečava nastajanje novih bora.
Ukoliko se odlučimo za ovaj tretman lica botoksom, trbamo imati na umu da samo estetski hiruzi rade ovaj tretman, jer moramo shvatiti o kakvoj je supstanci reč.
Napomenućemo i to da se sa upotrebom botoksa za lice ne sme preterivati, jer se pokazalo u praksi da prekomena upotreba botoksa, ostavlja tragove na mišiće lica,tako što smanjuje njihovu pokretljivost pa lice dobija “efekat maske”.

Botoks za kosu

Botoks za lice je široko primenjivan tretman,dok se o botoksu za kosu malo zna.
Botoks za kosu je tretman koji se sprovodi u svrhu očuvanja kvaliteta kose, ali i za oporavak loše i ostećene kose, kao i za popravljanje nesavršenosti same dlake.

Postupak se sprovodi tako što se na svaki pramen kose nanosi supstanca, koja prodire u površinski sloj kose, obnavljajući je i čineći je glatkom i sjajnijom.Botoks za kosu popunjava strukturu vlasi i ispravlja neravnine, pa je kosa mekša,zaštićenija od spoljašnjih uticaja ali i laka za rščešljavanje.
Ovaj tretman bi trebalo da sprovodi kvalifikovani frizer, ali se od skora u radnjama moze pronaći botoks za kosu za kućnu upotrebu.

Botoks za kosu kućna upotreba

Mnoge kozmetičke kuće koje se bave negom kose razvile su preparate za botoks kose, u kućnoj upotrebi.Postupak kod kuće svakako štedi i vreme i novac ali ipak treba biti obazriv ukoliko tretman kose botoksom sprovodite sami.

Postupak je sledeći: kosu prvo oprati,pa špricem koji ide u pakovanje preparata, nanosimo botoks iz ampule na svaki pramen kose, izbegavajući dodir sa kožom.Botoks treba sto bolje utrljati da bi prodro u strukturu vlasi.Zatim se nanese pakovanje za kosu, koje takodje ide uz pakovanje botoksa.Ostaviti da deluje 5 min a onda kosu oprati i osušiti.

Botoks za lice ili botoks za kosu su tretmani koji rešavaju probleme, koje savremeni život nosi sa sobom.Ako odlučite da primenite botoks za kosu ili botoks za lice, a možda i za oba, morate biti svesni da se tom prilikom unose hemijske supstance koje svakako koriguju nedostatke i kose ali i na licu, ali ne smete preterivati u njihovoj upotrebi jer se može dobiti suprotan efekat.Zlatno pravilo “imati mere” bi i u ovim slučajevima bilo od koristi.

loading...

loading...
https://sanportal.info/wp-content/uploads/2015/07/botoks-za-lice-i-kosu.jpghttps://sanportal.info/wp-content/uploads/2015/07/botoks-za-lice-i-kosu-150x150.jpgadminNega i lepotaBotoks za lice ili botoks za kosu su tretmani koji rešavaju probleme, koje savremeni život nosi sa sobom.Ako odlučite da primenite botoks za kosu ili botoks za lice, a možda i za oba, morate biti svesni da se tom prilikom unose hemijske supstance koje svakako koriguju nedostatke ali ne...